SANKO Liseleri Bilim Fuari Düzenledi

SANKO Liseleri Bilim Fuari Düzenledi

SANKO Okullari 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri çerçevesinde bilimi de vurgulamak amaciyla SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji ögrenci projelerinin yer aldigi “Bilim Fuari” düzenledi.

Abdulkadir Konukoglu Spor ve Konferans Salonunda açilan Bilim Fuarinda ögrencilerle bir araya gelen SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Bir proje gelistirdiginizde baslangiçta size çok basit gelebilir veya bazi hakem kurullarindan geçemeyebilir, bu hevesinizi kesinlikle kirmasin ve sizleri asla vazgeçirmesin” dedi.

Ögrencilere denemekten asla vazgeçmemeleri konusunda önerilerde bulunan Prof. Dr. Dagli, konusmasinda su görüslere yer verdi: “Çok güzel bir aktivite. Bizler sizlerin yaslarindayken bir proje üretmek istedigimizde basimiza icat çikartma derlerdi. Sizler destekleniyor, yönlendiriliyor ve ögretmenlerinizden destek aliyorsunuz bunun için çok sanslisiniz. Herhangi bir konuda bir projeniz oldugunda deneyin, olmuyorsa degistirip tekrar deneyin, yine olmuyorsa bir daha degistirip deneyin. Unutmayin ki kesifler böyle israrci arastirmalar sonucu ortaya çikmistir.”

SANKO Okullari’nin ögrencilerine tüm imkanlari sundugunu animsatan Prof. Dr. Dagli, “Çok sanslisiniz çok güzel bir okulda okuyorsunuz ve bu okul sizlere tüm imkanlarini sunmaya hazir. Bizler de SANKO Üniversitesi olarak daha önce söz verdigimiz gibi sizlere ayni destegi vermeye haziriz” diye konustu.



Genel Müdür Asyali

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali da okullarinda çok yönlü faaliyetler yürüttüklerini ve bu faaliyetlerinin en önemli kismini bilimsel çalismalarin olusturdugunu söyledi.



Ögretmenlerin destegi ögrencilerin de heyecaniyla özellikle TEKNOFEST ve farkli kurumlar tarafindan düzenlenen ulusal ya da uluslararasi yarismalara katilmanin SANKO Okullari’nin gelenegi oldugunu anlatan Asyali, sunlari kaydetti: “Ulusal ya da uluslararasi yarismalara katilan ögrenci sayimizin belli bir sinir içinde kaldigi gördük. Bu nedenle okulumuzda her ögrencinin bir proje yapmasini tesvik etmek ve bir bilimsel projenin adimlarini ögrenebilecegi Bilim Fuari’ni organize ettik.”

Prof. Dr. Ilker Saygili

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Eyüp Ilker Saygili ise ögrencilerin, yaptiklari icatlarin nasil bir ihtiyaçtan kaynaklandigini ve neye dönüsmüs oldugunu görebilmeleri gerektigine vurgu yaparak, “Bütünden parçayi görebilme ve birlikte düsünebilme yetisini kazandirmak için elimizden geleni yapmaliyiz. Siz degerli gençlerimizin projelerine destek vermeyi bir gönül borcu olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi.

SANKO Liseleri ögrencilerinin 74 projesinin sergilendigi Bilim Fuarina; SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Tibbi Biyokimya Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Eyüp Ilker Saygili, Tibbi Biyoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Zafer Çetin, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisligi Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Bingül, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Sayin Hilmi Bayraktar, Matematik Bölümünden Prof. Dr. Abdullah Kaplan, Cografya Bölümünden Ögretim Görevlisi Dr. Mehmet Ragip Kalelioglu, Türk Dili ve Edebiyati Bölümünden Ögretim Üyesi Dr. Ahmet Özpay, Ilahiyat Fakültesi Temel Islam Bilimleri Ögretim Üyesi Ögretim Üyesi Dr. Ismail Yilmaz, Saglik Bilimleri Enstitüsü Biyoenformatik ve Bilisimsel Biyoloji Alanindan Arastirma Görevlisi Gökhan Selamet ile Havacilik ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ögretim Görevlisi Ünal Hayta, bilim kurulu jüri üyesi olarak katildi.

Bilim kurulu tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda “Bilim Fuari”nda ödül alan ögrencilere ödülleri SANKO Liseleri Müdürü Orhan Baycik tarafindan takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile