SANKO Okullari'nin 12 Projesi Teknofest 2021 Finallerinde

SANKO Okullari'nin 12 Projesi Teknofest 2021 Finallerinde

SANKO Okullari ögrencilerinin 12 projesi, Istanbul’da düzenlenecek olan dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2021 finallerinde yarisma hakki elde etti.

Istanbul Atatürk Havalimani’nda 21-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST 2021 finallerinde SANKO ögrencileri, “Insanlik Yararina Teknolojiler Kategorisi”nde ilkokullarda iki, ortaokullarda sekiz ve liselerde iki olmak üzere toplam 12 proje ile yarisacak.

SANKO ilkokulu ögrencilerinden Ela Ersönmez, danisman ögretmen Neriman Ersönmez rehberliginde hazirladigi “Kas Yetersizligi Yasayan Hastalar Için Her Yöne Dönebilen Yasam Destek Aparati”, Ergün Saglamci, Ela Ersönmez ve Hande Abar ise danisman ögretmen Canan Karhan rehberliginde hazirladiklari “Online Misin, Dikkatin Kontrol Altinda” isimli proje ile finallere katilacak.

Ortaokul kademesi

Danisman ögretmen Neriman Ersönmez rehberliginde “Makine Ögrenimi Içeren Temassiz Akilli Otomat” isimli proje hazirlayan Günes Ikizceli ve Ömer Yildirim ile “Yasli ve Hastalar Için Düsmeyi Engelleyen Akilli Yürüteç ve Taban Tasarimi” projesini gelistiren Mehmet Tahir Ilgaz ve Baris Öztoprak, SANKO Ortaokulu flamasini TEKNOFEST 2021 finallerinde dalgalandiracak.

SANKO Ortaokulu ögrencileri Yigit Özpolat ve Simge Köybasi, danisman ögretmen Neriman Ersönmez rehberliginde, “Makine Ögrenimi Destekli Alisveris Sepeti ve Mobil Uygulama”, Efe Tahtaci, Yasin Doruk Törer ve Egehan Akbaba ise danisman ögretmenleri Ziya Ögüt ve Fatih Mehmet Günaydin rehberliginde “Her Eve Engelsiz Rampa” projesi hazirladi.

Zeynep Karakusoglu ve Mehmet Arda Dolar, danisman ögretmen Asli Karagüzel rehberliginde “Oyun Kontrolü”, Cem Çakir ve Mehmet Arda Akici da danisman ögretmen Fatih Mehmet Günaydin rehberliginde “Biyopolimer Katkili Beton” projesi gelistirdi.

Danisman ögretmen Yesim Özzorlar rehberliginde Duru Kayin ve Bavet Mahmud Çaliskan, “Yapay Zeka Destekli SMA Hastasi Takibi”, Bade Kirlangiç ve Ecrin Yilmazlar ise “Yapay Zeka Destekli Yardim Bankasi” isimli projeyle ortaokul kademesinde finale katilma hakkini kazandi.

Lise kademesinde iki proje finallerde

Lise ögrencilerinden Mehmet Yusuf Ay ve Kerem Ikizoglu, danisman ögretmen Yesim Özzorlar rehberliginde “Yapay Zeka ile Diyabet Teshisi ve Siniflandirmasi”, Mustafa Ali Sahin, Gökçe Bilge ve Yigit Settar Evgülü ise danisman ögretmen Neriman Ersönmez rehberliginde “Covid-19 Bulasi Engellemeye Yardimci Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Asansör Havalandirma Sistemi” projesiyle lise kademesinde finale kalma basarisini gösterdi.

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, 25 ögrencilerinin, bes danisman ögretmen rehberliginde hazirladigi 12 projeyle TEKNOFEST 2021 finaline katilma hakki kazanmasinin kendilerini gururlandirdigini belirterek, “Ögrencilerimizi ve emegi geçen ögretmenlerini kutluyorum” dedi.

Asyali, ilkokuldan üniversite düzeyine kadar 35 kategoride düzenlenen TEKNOFEST 2021’in, toplumun tamaminda teknoloji ile bilim konusunda farkindalik olusturmayi, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefledigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile