SANKO Okullari'nin YKS Basarisi

SANKO Okullari'nin YKS Basarisi

SANKO Koleji ve SANKO Fen-Teknoloji Lisesi 2024 Mezunlari, Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlarinin açiklanmasiyla basarilarini taçlandirdilar.

SANKO Liseleri 2024 mezunlarindan 17’si tip, 17’si mühendislik ve mimarlik, 15’i iktisadi ve idari bilimler, 7’si hukuk, 7’si fen edebiyat, 3’ü eczacilik ve saglik bilimleri, 3’ü tasarim-iletisim, güzel sanatlar, 2’si ise dis hekimligi fakültelerini kazanarak büyük basariya imza attilar.

Ögrencilerin 1’i B. Üniversitesi’ne, 1’i Istanbul Teknik Üniversitesi’ne, 2’si Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesi’ne, 1’i SANKO Üniversitesi’ne, 3’ü Hacettepe Üniversitesi’ne, 3’ü Ankara Üniversitesi’ne, 2’si yüzde 100 burslu olmak üzere 10 ögrenci Koç Üniversitesi’ne, 1’i yüzde 100 burslu, 1’i de yüzde 50 burslu olmak üzere 2 ögrenci Bilkent Üniversitesi’ne, 1’i yüzde 100 burslu olmak üzere 2 ögrenci de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine yerlesti.

SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, ögrencilerinin planli ve güçlü akademik çalismalar sonucunda Türkiye’nin prestijli üniversitelerine yerlestigini söyledi.



Devlet üniversitelerinin yani sira vakif üniversitelerine yerlesen ögrencilerin almaya hak kazandiklari yüzde 100 ile yüzde 25 arasinda degisen oranlardaki burslarla önemli bir basariya imza attiklarini belirten Asyali, ögrencilerinin elde ettigi basariyla gurur duyduklarini dile getirdi.

Basariya katki sunan yönetici, ögretmen, veliler ve çalisanlara tesekkür eden Asyali, “2024 mezunlarimiza yeni yasamlarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile