SANKO Sanat Galerisi'nde 'Doganin Nefesi' Temali Resim Sergisi

SANKO Sanat Galerisi'nde 'Doganin Nefesi' Temali Resim Sergisi

Ressam Pinar Kuseyri, tuval üzerine karisik tekniklerle yaptigi eserlerinden olusan “Doganin Nefesi” temali sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile bulusturdu.

Ressam Kuseyri, sergi açilisinda yaptigi konusmada, sanatin birlestirici gücünün toplumsal gelisim açisindan büyük önem tasidigini söyledi.



Sanatin birlestirici ve iyilestirici gücünden her bireyin yararlanmasini öneren Kuseyri, “Sanat, toplumun sosyal gelisiminin yani sira bireylerin ruhen iyilesmesine de katki sunuyor. Sanatin iyilestirici gücünden yararlanmak isteyen bireyler mutlaka sanatin herhangi bir daliyla ilgilenmelidir” dedi.

Eserlerini “az çoktur” anlayisiyla yaptigini belirten Kuseyri, resimlerinde Uzakdogu felsefesinin ön planda oldugunu anlatti.

“Sanatta mükemmel ve dogru yoktur, sanatçi sürekli dogayi ve yasadigi yeri izlemeli ve kendini gelistirmelidir” diyen Kuseyri, sunlari kaydetti: “Resimlerimde genellikle doga, üzüm baglari, agaçlar ve yapraklari çalisiyorum. Eserlerimde makro kadraj soyutlamalariyla gözden kaçirdigimiz detaylari, hissiyatlari soyutlamalar esliginde, renk vurgusuyla sunuyorum. Yagli boyalarin yaninda, Japon felsefesi ve suluboya tekniginde yine cografyaya özgü malzemelerle ürettigim resimlerimde kendi kisisel bellegimi hâtiralarima ve dogaya yönelerek eserlerimi olusturuyorum. Bir yaprak detayinin ardinda, koskocaman bir ormani ve daha fazlasini hayal ettirmeyi izleyiciye birakiyorum. Resimlerimdeki gibi akista kalmayi kati ve karamsar olmamayi ve tesadüflere yer vermemeyi izleyiciyle paylasiyorum.”

Yeni yilin ilk sergisini Gaziantep’te açtigi için büyük mutluluk duydugunu dile getiren Kuseyri, “Eserlerime ev sahipligi yaparak Gaziantepli sanatseverler ile bulusturan, sanata ve sanatçiya verdigi degeri bizlere her zaman hissettiren SANKO Sanat Galerisi’ne sükranlarimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Konusmalardan sonra, Gaziantep Ticaret Odasi Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Hüseyin Yildirim, SANKO Holding tarafindan bastirilan Gaziantep Müzesi’nin bilimsel yayini “Belkis Zeugma ve Mozaikleri” isimli kitabi ressam Kuseyri’ye takdim etti.

Sergi açilisina, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Baskan Yardimcisi Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoglu, Ressamlar Aysel Sayin, Gül Öztürkmen Demir, Nurten Çatikkas Kale, davetliler ve sanatseverler katildi.

Kuseyri’nin 35 eserinin yer aldigi “Doganin Nefesi” temali resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Ocak 2024 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecek.

Pinar Kuseyri, küçük yaslarda hali ve kilim motifleri çizmeye baslamistir. Ilk ve orta egitiminin ardindan ekonomi egitimi almistir. 2001 yilinda Bedri Rahmi Eyüboglu atölyesi hocalarindan, desen dersleri alarak, kendini sanatsal olarak gelistirmeye baslamistir. Daha sonra pastel, suluboya, akrilik ve yagliboya çalismalarinda bulunmustur.

Kuseyri, 2009 yilinda, Japon suluboya resim sanati derslerine baslamis ve en üst Dan (kur)’i bitirip, bu konuda dersler verdi.

Sanatçi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümünü, Yüksek Lisansini tezli ve ‘’Onur Belgesi’’ alarak bitirmistir. Litografi, dogal kagit yapimi, ecoprint baski, seramik, heykel, cam füzyon, ahsap baski, fotograf ve sanat tarihi egitimleri alan Kuseyri, kisisel ve karma birçok sergiye katilmis, sanat tarihinde önemli yere sahip hocalarla birlikte uluslararasi çalistaylar ve sergilerde yer almistir. Çalismalarini Istanbul ve Bodrum’daki atölyelerinde sürdüren Sanatçi resimlerinde, tuval, kagit ve ahsap üzerine, mürekkep, akrilik ve yagliboya kullanarak, tamamen spontane ve ekspresif (doganin oldugu gibi temsili yerine duygularin ve iç dünyanin ön plana çikarildigi 20. yüzyil sanat akimi) sekilde resim yapmaktadir. Herhangi bir görsel kullanmadan, firça darbeleriyle, lekesel olarak çalismaktadir. Resimlerinde hafizasindaki görseller ve içinde yasadigi dogadaki düsüncelerini yansitmaktadir. Dogaya ait ne varsa, resimlerinde yer alan detaylardir.

Resim yapmak Sanatçinin hayattaki amacidir ve doga, resimleri için sonsuz kaynak sunmaktadir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile