SANKO Üniversitesi'nde Yüzde 100 Doluluk Orani Saglandi

SANKO Üniversitesi'nde Yüzde 100 Doluluk Orani Saglandi

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan açiklanan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) Merkezi Yerlestirme Sonuçlarina göre; SANKO Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans kontenjanlarinin yüzde 100’ü doldu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, basari çitasini her yil daha da yükselttiklerini belirterek, “Ögrencilerimizin ve ailelerinin üniversitemize olan ilgisi ve inanci basarilarimizin meyvesidir” dedi.

Saglik profesyoneli olmak isteyen gençlerin öncelikli tercihinin SANKO Üniversitesi oldugunu ifade eden Prof. Dr. Dagli, Türkiye’deki 74 vakif üniversitesi arasindan yüzde 100 doluluk saglayan 9 üniversite içinde yer aldiklarini söyledi.



SANKO Üniversitesi’nin 2023-2024 egitim ögretim döneminde de yüzde 100 doluluk orani sagladigini hatirlatan Prof. Dr. Dagli, 2024-2025 egitim-ögretim dönemi için Tip Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesinin Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programlari kontenjanlarinin ilk tercihte yüzde 100 doluluk oranina ulastigini kaydetti.

Yüksek Ögretim Kurumlari (YÖK) tarafindan uygulanan depremzede ögrenci kontenjanlarinin da tamaminin doldugunu, sehit ve gazi çocuklari için ayrilan kontenjanin ise yüzde 60 doluluk oraninda oldugunu bildiren Prof. Dr. Dagli, sözlerini söyle sürdürdü:

“SANKO Üniversitesi olarak, bilgisi ve özgüveni ile üstlenecegi sorumluluklari basariyla yerine getirecek, Türkiye’nin ve dünyanin gelecegine yön verecek, iyi egitim almis gençler yetistirmek bunun yani sira ülkemizin en köklü üniversitelerinden birisi olmak en büyük gayemizdir. Üniversitemiz kuruldugu günden bu yana çagdas bir egitim modeli olusturmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Yogun geçen bir tanitim ve tercih döneminin ardindan yeni ögrencilerimizin ve ailelerinin üniversitemize olan ilgisi ve inanci çalismalarimizin bir meyvesidir.”

Prof. Dr. Dagli, ögrencilerinin yüksek kaliteli bir egitimin yani sira kisisel gelisimlerine de katki saglamak amaciyla alaninda uzman akademisyenler ve zengin alt yapi ile ilk günkü egitim prensiplerinin isiginda hem büyümeye hem de hedeflerini büyütmeye devam edeceklerini belirtti.

Prof. Dr. Dagli, “Basarimizda en büyük katkiyi saglayan Mütevelli Heyet Baskanimiz ve üyelerine, üniversite yönetimime ayrica büyük özveri ile çalisan tüm ekibime tesekkür ediyorum. Bizleri tercih ederek, üniversitemize yeni katilacak ögrencilerimize de hos geldiniz diyor, basarilarla dolu bir egitim hayati diliyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

SANKO Üniversitesi

SANKO Üniversitesi’nde Tip Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alaninda doktora, Moleküler Tip, Hemsirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tibbi Mikrobiyoloji, Tibbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarinda tezli yüksek lisans, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde egitim veriliyor. Ayrica Tip Fakültesi, 10 ana bilim dalinda Tipta Uzmanlik Egitimi verme konusunda yetkilendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile