Şanlırufa’da 28 Sosyal Tesisin Temeli ve Açılışı Gerçekleştirildi

Şanlırufa’da 28 Sosyal Tesisin Temeli ve Açılışı Gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da bulunan Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet, Viranşehir ilçesinde yapımı tamamlanan 8 tesisin toplu açılışını yapıp inşa edilecek 20 tesisin temelini attı.

Töreninde konuşan Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ülkede barış rüzgarları estiğini hatırlatarak, “Güneydoğu Bölgesi'nde 30 yıldır yaşanan acılara son vermek için hükümet olarak barış sürecinde önemli adımlar attık ve inşallah bu barışın kalıcı olması konusunda bütün vatandaşlarımız üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getireceklerdir. Bazı tesislerin temelini atacağız, bazılarını da açacağız. Şanlıurfa’da ve Viranşehir’de ne söz verdiysek onların bir bir takipçisiyiz. Ne söz verdiysek yerine getirmenin azim ve kararlılığını sürdürüyoruz. Dün Viranşehir’de yapılamaz denilenleri bir bir yapıyoruz. Kimse şimdi bize adalet sarayını veya hastaneyi sormuyor neden çünkü hepsi yapıldı ve hizmete açıldı. Başka sorun yok mu? Tabii ki vardı ama bunlar bir bir ortadan kaldırılacaktır. İhtiyaçlar sonsuz ama bir bir çözüldüğünü görmekten de mutluluk duyuyoruz. Netice itibarıyla siyaset hizmet içindir, biz hizmet için siyaset yapıyoruz. Bu yapma anlayışı ile yola çıktık ve bundan sonra da söz verdiklerimizi ve taleplerinizi bir bir yerine getireceğiz. Bundan da hiçbir şüpheniz olmasın” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Viranşehir’de önemli etkinliklere katıldıklarını hatırlatarak, “Burada iki aşiretin arasında süregelen husumeti bugün barışla sonuçlandırdık. Bu hayırlı bir adım. Aynı zamanda bu kent bugün 28 tesise kavuşuyor. 8’i açılıyor, diğerlerinin temelini atıyoruz. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 80 milyon TL. Bu iftihar edilecek bir tablodur çünkü geçmişte kamu hizmetlerinden yeteri kadar nasip almamış olan, 700 bine yaklaşan nüfusuyla önemli olan bu ilçemiz aradaki açığı adeta hızla kapatıyor ve çok kısa sürede milyon TL’lik yatırıma sahne oluyor” dedi.

Eker, konuşmasında ayrıca tarım alanlarında yapılan yatırım ve yapılan desteklerden bahsederek çiftçilere önemli hibe prim desteklerinin verildiğini hatırlattı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de bölgede yapılan yatırımlar sayesinde bölge halkının refaha kavuştuğunu belirterek sosyal tesis ve hizmetlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile