Şanlıurfa’da 312 Akaryakıt ve Lpg İstasyonu Denetlendi

Şanlıurfa’da 312 lisanslı akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonu Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince çapraz denetlendi.


Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlık Makamının 13.04.2012 tarihli ve 10 sayılı olurlarına istinaden; 23-27Haziran 2014 tarihleri arasında Şanlıurfa ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarında Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin, İçel, Batman, Adana, Konya, Hatay, Osmaniye, Kayseri, Van il müdürlüklerimizden 47 personel, Genel Müdürlüğümüzden 5 personel, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından 6 personel ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden 6 personel olmak üzere, toplam 64 personel ve 24 denetim aracından oluşan 12 ekip halinde Bakanlığımız koordinatörlüğünde çapraz denetim yapılmıştır” ifadesi yer aldı.

Ekipler tarafından yapılan denetleme sonucunda 312 akaryakıt ve oto gaz istasyonunun tümünün lisanslı olduğu tespit edilirken 550 adet lisans belgesinin kontrolü yapıldı. Kaçak akaryakıt kontrolünün de yapıldığı denetlemede, 471 adet marker ölçümünün tamamı geçerli çıktı.

Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 280 adet LPG oto gaz istasyonunda yapılan denetlemede, LPG tüplerine dolum yapmaya yarayan aparata rastlanılmadığı ifade edildi.

Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“Damga Kontrolü: Şanlıurfa ilindeki faaliyette bulunan istasyonlarda 3.149 adet akaryakıt sayacı ve 674 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 3.823 adet sayacın damga süresinin kontrolleri yapılmış olup, 17 adet akaryakıt sayacının, 4 adet LPG sayacının damga süresinin dolduğu ve 1 adet LPG sayacının da Damgasız ölçü aleti olduğu tespit edilerek bu sayaçlar mühürlenmiştir. Damga süresi dolan her bir ölçü aleti için 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin (c) fıkrasına göre “damga süresi dolmuş” fiilinden dolayı 1.521 TL. (binbeşyüzyirmibirlira) para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca, bu kabahatin giderilmesi için makul bir süre verilmekte ve bu sürenin bitiminde kabahat yerine getirilmemiş ise ölçü aletlerine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Bu idari yaptırımlar il müdürlükleri tarafından yerine getirilmektedir.

Miktar Kontrolü: Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise, 1.508 adet akaryakıt sayacı ve 562 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 2.070 adet sayaç denetlenmiştir. Bu miktar kontrollerinde, eksik veren 16 adet sayaç sayaç mühürlenmiş olup tutanak düzenlenmiştir. Her bir sayaç için 3516 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin (e) fıkrasına göre “ayarı doğru olmayan ölçü aletini kullanma” fiilinden dolayı 151 TL. (yüzellibirlira) para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca bu kabahatin giderilmesi için makul bir süre verilmekte ve süre bitiminde kabahatin giderilmemesi halinde ölçü aletlerine el konularak mülkiyeti kamuya geçirilmektedir. Bu idari yaptırımlar il müdürlükleri tarafından uygulanmaktadır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile