Sanliurfa'da Asisini Geciktiren Kovid-19 Hastalari Asi Çagrisi Yapti

56 yasindaki Salih Kaplan: 'Yogun bakimda kaldigim süre içinde iki dünya arasinda gidip geldim. Asiyi geciktirdigim için pismanim. Saglik çalisanlarimizin özverili çalismasiyla bu hale geldim' Kovid19 hastasi 33 yasindaki Mevlüt Karabulut: 'Yogum bakimda kaldigim süre zarfinda çok kötü oldum. Insan orada kendisini düsünemiyor'

YASIN DIKME - Kovid-19 asisinda 18 yas ve üstünde en az bir doz vurulma oraninda yüzde 53,1 ile Türkiye'nin kirmizi kategoride kalan tek kenti konumunda olan Sanliurfa'da, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan hastalar, asiyi ihmal etmenin üzüntüsünü yasiyor.

Sanliurfa'da, "Kovid-19 olmayacaklari, bunu kolay atlatacaklari" düsüncesi ya da asi karsitlarinin etkisiyle asilarini yaptirmayan veya ihmal eden ancak hastaliga yakalananlar hastanelerde yogunluk olusturuyor.

2. doz asisini geciktirdigini ifade eden 56 yasindaki Salih Kaplan, yasadigi pismanligi AA muhabirine anlatti.

Sanliurfa Mehmet Akif Inan Egitim ve Arastirma Hastanesi Kovid-19 Servisi'nde tedavi gören ve nefes almakta güçlük çeken Kaplan, esi ve çocuklarinin asilarini yaptirdigini, kendisinin ise ikinci dozunu ihmal ettigini belirterek "Zatürre hastasiydim. Hastaligim ilerleyince beni hastaneye yatirdilar. Durumum kötü olunca beni hemen yogun bakima aldilar. Burada birkaç gün kaldim. Tedavimin ardindan servise alindim. Saglik çalisanlarinin emegini ödeyemeyiz onlara sonsuz tesekkür ediyorum." diye konustu.

Salginin sakasinin olmadigini ifade eden Kaplan söyle devam etti:

"Kimse bana bir sey olmaz demesin, herkes asisini olsun. Bu is geciktirmeye gelmiyor. Asi olmazsaniz halinizin ne olacagi belli, benim gibi olacaksiniz. Yogun bakimda kaldigim süre içinde iki dünya arasinda gidip geldim. Asiyi geciktirdigim için pismanim. Saglik çalisanlarimizin özverili çalismasiyla bu hale geldim. Yogun bakimdayken basimi kaldiramiyordum. Çok sükür doktorlarimizin sayesinde iyiye gidiyorum. Herkes asisini yaptirsin. Asisini yaptirmayan zararli çikar. Ondan sonra ailesine veya çocuklarina bulastirir. Durumlari daha da kötüye gider. Ben asimi geciktirdim gerekirse ikinci doz, üçüncü dozumu da olurum."

- "Çok kötü oldum"

Böbrek nakli olan Kovid-19 hastasi 33 yasindaki Mevlüt Karabulut ise yaklasik bir ay yogun bakimda yasam mücadelesi verdigini belirterek, saglik çalisanlarinin büyük emekleriyle yogun bakimdan servise alindigini söyledi.

Daha önce böbrek nakli oldugu için hastaliginin biraz daha zor geçtigini anlatan Karabulut, "Yogum bakimda kaldigim süre zarfinda çok kötü oldum. Insan orada kendisini düsünemiyor. Orada ne olacagi belli degil. Orada ölüm de var, kalim da. Çok sükür hocalarim mücadele verdi. Servise geldigim için Allah'a binlerce sükürler olsun. Asisini olmayanlar mutlaka asisin olsunlar." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile