Sanliurfa'da Din Görevlilerinden Asi Çagrisi

Sanliurfa'da Din Görevlilerinden Asi Çagrisi

Korona virüs salgininda Türkiye’nin en yüksek riskli illeri arasinda bulunan ve asilamada nüfusa oranla en az asi yaptiran il olan Sanliurfa’da yasayan Islam alimleri, halka asi olma çagrisinda bulundu.

Türkiye genelinde korona virüs salginina karsi en az 1 doz asi yaptiran 18 yas ve üstü nüfusun asilanma ortalamasi yüzde 75,16’ya ulasirken, Sanliurfa yüzde 53,1 asilanma oraniyla, yüksek riskli kirmizi kategorideki son ve tek il oldu. Sanliurfa Valiligi koordinesinde saglik teskilati, güvenlik birimleri, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarinin asilanma oranini yükseltmeye yönelik çabalara bir destek de Sanliurfa’da yasayan Islam âlimlerinden geldi. Sanliurfa’da farkli Kur’an kurslari ve egitim merkezlerinde görev yapan, hayatlarini Islami ilimlere vakfetmis Islam alimleri, korona virüs salginini önlemeye yönelik dünya çapinda kabul gören en önemli tedbirin asi oldugunu, genel kabul gören bu tedbire uymanin ise tüm Müslümanlar için vacip hükmünde oldugunu söylediler.

Salgin hastaliklarla mücadele, tedbir, tedavi, kendini ve topluma koruma hususunu Kur’an hükümleri ve Hz. Peygamber’in hadisleriyle degerlendiren Islam alimleri Izzeddin Aksan, Salih Turgut, Bahaddin Parlakçi ve Ahmet Demirdögen, asi olmayanlarin baskalarinin hayatini da riske atmasi nedeniyle büyük vebal altina girdiklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile