Şanlıurfa'da Ekonomik Yaşama Yarış Atlarının Etkileri İle İlgili Panel Yapıldı

At yarışlarının toplum üzerindeki ekonomik, bilimsel ve sosyo-kültürel etkileri hakkında Harran Üniversitesi'nde panel düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osman Bey Kampusu Ziraat Fakültesi Anfisi'nde gerçekleşen panele Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Habip Aslan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet Tomurlu, futbolyorumcusu, futbol eski hakemi Erman Toroğlu, sanatçı Faruk Tınaz, Şanlıurfalı Jokey Selim Kaya, sinema oyuncusu Cemal Günal, şarkıcı Burcu Güneş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panel İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Behçet
Tomurlu, yaptığı konuşmada Türkiye Jokey Kulübü'nün 1950 yılında kurulduğunu, faaliyetlerini bir bütün halinde sürdürdüğünü, dünyada atçılıkla ilgili olan pek çok ülkeden ilerde olduğunu, akademik alana yapılan yatırımlarla bunu herkese gösterdiklerine değindi. Panele katılan akademisyenler atçılığın geçmişine ve özelliklerine değinerek bundan sonra atçılığın daha da gelişeceğini belirtiler. Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Türkiye'nin özellikle Arap atın en iyi yetiştiği ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Toroğlu, "Arap atı yetiştiriyoruz ama futbolcu yetiştiremiyoruz. At yetiştirmek futbolcu yetiştirmekten daha da zor. Bir Arap atın fiyatı yüksek fakat dışarıdan transfer edilen Arap futbolcularını maliyeti daha da yüksek. Buna bir çare bulmamız gerekiyor. Atlara ilgim küçük yaşlarda başladı. Ondan atlarla ilgili hemen hemen her şeyi bilirim" dedi.
Panele katılan Şanlıurfalı Jokey Selim Kaya ile Oyuncu Cemal Günal atlara sevgilerinin bir başka olduğunu söylediler.
Panel şarkıcı Burcu Güneş'in sevilen şarkılarını söylemesiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile