Şanlıurfa'da Genç Avukatların Ruhsat Heyecanı

Şanlıurfa'da Genç Avukatların Ruhsat Heyecanı

Şanlıurfa Adliyesi’nde stajını tamamlayan genç avukatlar, Şanlıurfa Barosu tarafından düzenlenen törende yemin edip cübbelerini giydi.

Şanlıurfa Adliyesi’nde staj gören genç avukatlar stajlarını tamamlatıp avukatlık ruhsatlarını aldı. Şanlıurfa Ziraat Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, yemin edecek avukat ailelerinin yanı sıra baro üyesi avukatlar da katıldı.

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, "Şanlıurfa Barosu hızla büyüyen, üye sayısı her geçen artan bir konumda bulunuyor. Şu anda 79 ilde baroya bağlı çalışan 90 binden fazla meslektaşımız bulunuyor. Bu hızlı artan sayımızla 5 sonra 140 bine ulaşacağını öngörüyoruz. 79 baro ile 90 bin avukat, avukatlık sınavının getirilmesini istiyor. Fakat çeşitli münazaralar nedeniyle sınav hayat bulmuş değil. Avukatlık mesleği, bir kamu hizmeti görevini yerine getiriyor. Avukatlık, bir kamu mesleğidir, aynı zamanda da serbest bir meslektir. Hukuk camiasına, adaletin tecillisine elimizden geldiğince yardımcı olan bir konumda bulunuyor. Avukatlar, yargının kurucu unsurlarından birisidir. İçinde avukatın olmadığı hukuk mekanizması, sağlıklı işleyemez, sağlıklı hukuk dağıtamaz. O yüzden avukatlık mesleği, yargının en önemli ayağını oluşturuyor. Avukatlık mesleği, insan haklarını savunan, özgürlüklerin derinleşmesini, adaletin derinleşmesini sağlayan, arzulayan, bir çaba sarf eden bir mekanizmadır. Bin 136 sayılı avukatlık yasamasının 95-96’ncı maddelerinde avukatlar, hukukun üstünlüğünü korumakla mükelleftir.”dedi.

Yargı mesleklerinin zor bir süreçten geçerek belli bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, şunları kaydetti:”Adliye koridorlarında avukatlarla beraber vatandaşlara hizmet vermeye çalışıyoruz, biz bir meslektaşız. Avukatlık ve hakim-savcılık mesleği belirli bir süreçten geçirilerek ulaşılabilen bir meslektir. Bu zorlu süreci geçen 10 avukat arkadaşımızı tebrik ediyorum. Doğruluktan, dürüstlükten, adaletten ayrılmayarak bu ilkeleri şiar edinsinler. Gerçekten doğruluk ve dürüstlük bizim alanındaki en önemli ilkelerin başında geliyor. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile