Sanliurfa'da Halk Oyunlari Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Sanliurfa'da Halk Oyunlari Yarismasi Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Sanliurfa’da geleneksel halk oyunlarinin yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için valilik tarafindan baslatilan “Tek Ses Iki Hareket” Valilik Kupasi 3. Okullararasi Halk Oyunlari yarismasi renkli görüntülere sahne oldu.

UNESCO Müzik sehri Sanliurfa’da folklorik halk oyunlarinin gelecek nesillere aktarilmasi için valilik tarafindan halk oyunlari yarismasi düzenlendi.

Okullar arasi düzenlenen halk oyunlari yarismasina, liseler kategorisinden 35, ortaokul kategorisinden 43 ve ilkokul kategorisinden 38 okul katildi.

Toplamda 120 okulun katildigi yarismada, ögrenciler performanslariyla büyük begeni topladi. Kiyasiya mücadelenin yasandigi yarismada Karaköprü TOKI El Battani Ilkokulu, Haliliye Süleymaniye Ortaokulu ve Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ritmik hareketleri ve sahne performanslariyla birinci seçildi.

Yarismada, liseler kategorisinde 1. Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Haliliye Urfa Anadolu Lisesi ve 3. Halfeti Anadolu Lisesi oldu. Ortaokullarda, 1. Haliliye Süleymaniye Ortaokulu, 2. Eyyübiye Halilurrahman Ortaokulu, 3. Haliliye Mehmet Saçli Ortaokulu oldu. Ilkokullarda ise 1. Karaköprü TOKI Battani Ilkokulu 2. Eyyübiye Dr. Cavit Özyegin ilkokulu ve 3. Haliliye Profesör Abdulkadir Karahan Ilkokulu oldu. Yarismada dereceye giren okullara, valilik kupasi ve para ödülleri verildi.

Ödüller, Sanliurfa Valisi Hasan Sildak tarafindan takdim edildi.

Tören sonrasi konusan Vali Sildak, "Gerçekten büyük bir heyecan var. Ödül töreninde ve öncesindeki son yarismaci gruplari izledim. Çocuklarimiz halk kültürünün yasatilmasi anlaminda Sanliurfa’da büyük bir gayret gösterdiler. Ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okul kademelerimizden toplam 120 okulumuz halk oyunlari yarismasina katilip burada mücadele ettiler. Bugün de ilk üçe giren ve mansiyon alan okullarimizi birlikte ödüllendirdik. Valiligimizin koordinasyonunda Surkav Vakfimiz ve Eyyübiye Belediyemizin isbirligi ile gerçeklesen bu yil üçüncüsünü gerçeklestirdigimiz etkinlik hakikaten Sanliurfa’nin halk kültürünün zenginligini ve yasatilmasinin çabalarini ortaya koymasi açisindan çok anlamlidir. Bir önceki hafta halk türküleri ile burada çocuklarimiz mücadele etti ve yeteneklerini gösterdiler. Bu hafta da 3 gün boyunca gençlerimiz çocuklarimiz halk oyunlarini oynadilar, yöre oyunlarini sergilediler ve jürimizin burada yaptigi dinlendirmelerle onlarin derecelerini belirlemis olduk. Ben de simdi onlara söyledim. Her bir grubumuzu ziyaret ettim önemli olan katilmakti, bu çabaya vermekti, destek saglamakti ve çok mutluyum böyle bir çalismayi burada baslatan bizden önceki yöneticilerimize ve destek veren bütün kurumlarimiza ben tesekkür ediyorum. Onlari tebrik ediyorum" diye konustu.

Dereceye giren ögrenciler mutluluklarini ifade ederek, yarismanin düzenlemesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile