Sanliurfa'da Hirsizlar Tarihi Caminin Klima Motorlarini Çaldi

Sanliurfa'da Hirsizlar Tarihi Caminin Klima Motorlarini Çaldi

Sanliurfa’da tarihi Ulu Cami’ye dadanan hirsizlar, 50 bin TL degerindeki klima motorlarini çaldi.

Edinilen bilgiye göre olay, Eyyübiye ilçesine bagli Cam-i Kebir Mahallesi’nde bulunan tarihi Ulu Cami’de yasandi. Iddiaya göre, geçtigimiz günlerde camiye ait klimalarin elektrik kablolarini çalan hirsizlar, ikinci gelislerinde klimalarin dis ünitelerini parçalayarak motor kisimlarini çaldi. Camide klima motorlarinin çalindigini fark eden müezzin, durumu polise bildirdi. Ihbar üzerine camiye giden polis incelemelerde bulundu. Güvenlik kamerasina yansiyan 3 süphelinin cami avlusunda kesif yaptiklari görüldü.

Sahislarin kimliklerinin tespit edilerek bulunmasi için çalisma baslatildi.

Ulu Cami görevlisi Ömer Faruk Tatli, “Bir ay içerisinde camimizin 13 klimasinin bakir borularini çaldilar. Istenmeyen olaylar oldu. Madde bagimlilari madde alabilmek için 100 bin liralik mali gelip çalarak, bin liraya satiyor. Yaziktir günahtir, hem onlara hem bizlere hem de cemaate günahtir. Yetkililerin bu sorunlara bir an önce çözüm bulmalarini istiyoruz” dedi.

Mahmut Yasar adli vatandas, “Bu cami Sanliurfa’nin en kutsal, tarihi camisidir. Geçenlerde hirsizlar klimalarin bakir kablolarini çaldilar. Hirsizin güvenlik kamerasinda görüntüleri de var, bir türlü yakalanmadi. Yine gelerek bu kez klima motorlarini çalmislar. Bu camiye gece bir güvenlik görevlisi lazim. Caminin kapilari kapatilmiyor kapi olmadigi için, o yüzden bu alana bir güvenlik görevlisinin tahsil edilmesini istiyoruz. Yoksa bu hirsizligin önüne geçilemeyecek” seklinde konustu.



"En büyük rol ailelere düsüyor"

Hirsizlik olaylarinin yasanmamasi için ailelere büyük is düstügünü aktaran Selahattin Astak ise, “Burasi bir vakif kurumudur. Vakif kurumuna hibe edilen paralarla alinan klimalarin parçalari çalinmis. Yaz aylarinda Sanliurfa 52-53 derece sicak oluyor. Insanlarin Allah’a ibadet etmeleri için daha serin bir ortamda namaz kilmak için camimize klima takilmaktadir. Hirsizlar gelerek kul hakkina girip, vakif malini çaliyorlar. Cemaatin daha serin bir alanda ibadet etmeleri gerekirken daha sicak bir ortamda ibadet etmelerine sebep oluyorlar. Her sey ailede bitiyor. Özellikle anne bu rolde çok önemli. Çocuklara küçükken yanlis seylerin hatali oldugu bilinçli bir sekilde çocugu kirmadan, incitmeden anlatilirsa bu tür vakalarin tekrar edilmesi mümkün olmaz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile