Şanlıurfa'da 'Mısır Tarımı' Konulu Toplantı

Harran Üniversitesi (HRÜ) tarafından çiftçilere yönelik 'mısır tarımı' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

HRÜ'den yapılan açıklamaya göre, Osmanbey Yerleşkesi Ziraat Fakültesi Büyük Amfi'de gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Aydemir, fakültelerin gayesinin bulundukları yerlerde üretimsel anlamda ihtiyaç duyulan konularda eksikleri gidermek ve birim alanda ürünü arttırmaya yönelik yol göstermek olduğunu belirtti.

Bu anlamda GAP bölgesinin merkezinde bulunan bir ziraat fakültesi olarak bu bilinçle hep yollarına baktıklarını ifade eden Aydemir, 'Ziraat fakültesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. İstedikleri zaman bize gelebilirler tarım konusunda desteğimizi alabilirler, bizim kapımız sonuna kadar açıktır. Bu fakülte hepimizin, bu bağlamda fakültemize sahip çıkalım.' şeklinde konuştu.

Tarım Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy ise ülke için Şanlıurfa'nın öneminin tartışılmaz olduğunu belirtti.

Bilgilendirme toplantısının ardından devam eden panelde ise Prof. Abdullah Öktem, 'Yetiştirme teknikleri ve mısır bitkisinin yetişmesi', Dr. Hakan Leventoğlu, 'Mısırın bitki beslenmesi', Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mamay ise 'Mısır bitkisinde zirai mücadele' ile ilgili sunumlar yaptı.

Toplantıya, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, öğrenciler ve çiftçiler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile