Şanlıurfa’da Polisten Şehit Ailelerine Yemek

Şanlıurfa’da Polisten Şehit Ailelerine Yemek

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü etkinlikleri kapsamında şehit ailelerine ve gazilere yemek verildi.


Polisevi’nde düzenlenen yemeğe, Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, görevi başında şehit olan polislerin aileleri ve çok sayıda emniyet teşkilatı mensubu katıldı.

Şehit polisler için İl Müftüsü İhsan Açık tarafından okunan dualarla başlayan yemekte bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, şehitlik kavramının toplumda mukkades olduğunu hatırlattı. Küçük, “Bir insan için en değerli şey canıdır. Canını vatanı için feda eden kişi de en kıymetli insandır. Milletimiz tarafından da şehitlerimiz hep böyle anılmıştır. Şehit ve gazilerimizin bütün yakınları başımızın üstündedir. Devletin nezdinde herkes eşittir ama eğer bir pozitif ayrımcılık varsa o da şehit yakınlarınadır. En değerli varlıklarınızı, ‘bizler bugünlerimizi yaşayalım’ diye, ‘birlik ve beraberlik içinde kalalım’ diye toprağa verdiniz. Bunun için sizler devletimiz nezdinde de milletimiz nezdinde de en kıymetli yere sahipsiniz” diye koştu. Devletin son on yılda şehit yakınları ve gazilerine yönelik bir çok konuda yasal düzenlemeler yaptığını da belirten Vali Küçük, polislerin de tehlikeli bir mesleği yaptıklarını belirterek, tüm polis teşkil atının haftasını kutladı.

Ş anlıurfa Emniyet Müdürü Sıtkı Akgün ise şehit düşenlere ve gazi olanlara minnet borçlu olduklarını belirterek, böyle bir günde şehit yakınları ve gaziler ile birlikte olmak istediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile