Sanliurfa'da Randevusuz Asi Dönemi Basladi

Sanliurfa'da Randevusuz Asi Dönemi Basladi

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, korona virüs salginiyla mücadelede asinin önemine dikkat çekerek, bugünden itibaren 30 yas üstü, 23 Haziran 2021 tarihinden itibaren 25 yas üstü ve SGK kaydi olan 18 yas üstü çalisanlari asi olmaya çagirdi. Her iki çesit asinin da bulundugu Sanliurfa’daki asi ünitelerinde randevusuz asi uygulanabiliyor.

Sanliurfa’da tüm kamu hastaneleri ve özel hastaneler, üniversite hastaneleri, aile hekimlikleri ile alisveris merkezleri, Organize Sanayi Bölgesi ve Evren Sanayi Sitesi’ndeki mobil ekiplerde randevulu veya randevusuz asi olma imkani oldugunu belirten Vali Abdullah Erin, belirtilen yas grubundaki tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.

Salgin sürecinde tüm dünyada oldugu gibi Türkiye’nin de büyük sikintilar yasadigini hatirlatan Vali Erin, “Salgin tedbirlerinin gevsetilmeye basladigi bugünlerde, yeni bir salgin dalgasiyla karsi karsiya kalmamak için toplumsal bagisiklik büyük önem tasiyor. Bu bagisikligin artmasindaki en önemli tedbir ise asi olmak. Bugün itibariyle, ilimiz genelindeki tüm asi ünitelerinde Sinovac ve Biontech asilari basvuran herkese yapilabiliyor. Vatandaslarimiz asilarini olarak, yüzde 90’lara varan oranda salgindan korunma imkanina kavusmus olacak. Toplumca asiya gerekli önemi verdigimiz takdirde, salgina karsi bagisikligimizin artacagi, ölümcül vakalar yasamak yerine ayakta hafif sekilde bu salgini atlatabilecegimizi bilim adamlarimiz açiklamaktadir” dedi.



Salginla mücadelede büyük emek ve çaba sarf eden saglik çalisanlarinin, bir daha büyük bir salgin dalgasiyla karsilasilmamasi için fedakarlik yapmaya devam ettigini kaydeden Vali Erin, özellikle hastanelerdeki asi ünitelerinde gece geç saatlere kadar asilanma imkani bulundugunu ifade ederek, tüm Sanliurfalilari duyarli olmaya çagirdi.

Salgin tedbirlerinin gevsetilmesine ragmen, belli basli tedbirlerin uygulanmaya devam ettigini de hatirlatan Vali Erin, özellikle taziye evi konusundaki yasagin devam ettigini, bunun yaninda dügün ve benzeri toplu etkinliklerin maske ve mesafe kisitlamasina tabi oldugunu animsatti.

Salgin riski tamamen ortadan kalkana kadar maske, mesafe ve temizlik kurallarinin degismeyeceginin altini çizen Vali Erin, is yerleri, kamuya açik alanlar ve toplu halde bulunulan mekanlarda denetimlerin sürdügünü açikladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile