Şanlıurfa'da Sodes Kapsamında Yapılan Kurslarda Sınava Giren Gençler Meslek Sahibi Oluyor

T

T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen ve Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda eğitim merkezlerinde yürütülen SODES II/Bir Meslek Bir İş Projesi, kapsamında 100 işsiz gence meslek kazandırıldı.
Mesleki eğitimin yanı sıra kursiyerlerin iş piyasasına dahil olabilme şanslarını artırabilmek ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla, proje süresince İş Arama Teknikleri- İş Görüşmelerine Hazırlık Seminerleri, Medeni Hukuk Semineri ve Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile Aile Planlaması Seminerleri verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sorumlusu Vildan Nacar Balcı, projelerinin Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edildiğini ifade ederek, "Şanlıurfa
Valiliği koordinasyonunda eğitim merkezlerimiz tarafından yürütülen SODES Bir Meslek Bir İş Projesi, 100 işsiz gence meslek kazandırmayı, aynı zamanda kişisel ve sosyal gelişimlerini artırmak suretiyle iş piyasasına aktif olarak katılmalarını sağlamayı hedeflemiştir" dedi. Balcı, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Mevcut iş gücü piyasası analizleri ve işletmelerle görüşmeler ışığında, iş piyasası tarafından vasıflı iş gücü ihtiyacı duyulan meslekler arasından seçilen Doğalgaz Tesisatçılığı, CNC Tezgah
Operatörlüğü, Satış Elemanı, Dış Ticaret Elemanı ve Otomotiv Elektro-Mekanikerliği mesleklerine yönelik, Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü'ne kayıtlı işsizlerden 100 gencin uzun süreli meslek eğitimi almaları ve istihdama yönlendirilmeleri planlanmıştır. Aynı zamanda proje ortağı olan İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile mülakat yoluyla seçilen 100 işsiz gencin bilgi ve becerileriyle uyumlu, doğru mesleği seçmeleri ve bu doğrultuda eğitim almaları sağlanmıştır" dedi.
Proje kapsamında Dış Ticaret Eğitimi (612 saat, 17 hafta ), Doğalgaz Tesisatçılığı Eğitimi (720 saat, 20 hafta) , CNC Tezgah Operatörlüğü Eğitimi (792 saat, 22 hafta), Otomotiv Elektro-Mekanikerliği Eğitimi (756 saat, 21 hafta) ve Satış Elemanı Eğitimi (612 saat, 17 hafta ) tamamlanmış ve komisyon marifetiyle bitirme sınavları yapılmıştır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile