Şanlıurfa’da Trölöybüsle Toplu Taşımaya Doğru

Şanlıurfa’da Trölöybüsle Toplu Taşımaya Doğru

Şanlıurfa Belediyesi toplamda 17 kilometrelik güzergahta 28 araçla Troleybüs Projesi’ni hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Projenin fizibilite çalışmalarını tamamlayan Şanlıurfa Belediyesi, projeyi Dünya Bankası’na sundu. Dünya Bankası tarafından olumlu karşılanan Troleybüs Projesi için 40 milyon euro tutarında kredi verilmesi uygun bulundu. Hali hazırda müşavirlik ve yapım ihalesi süreci devam eden Troleybüs Projesi için belediye, Necmettin Cevheri Bulvarı’nı da (Diyarbakır Yolu) 50 metre genişleterek orta kısmını troleybüse hazır hale getirdi.

HER ARACIN 180 YOLCU KAPASİTESİ BULUNUYOR
İlk etapta eski otogar- Karaköprü Cemre Tesisleri arasında 12 kilometrelik güzergahta 22 araç ve Balıklıgöl- İmam Keskin, Buğday Pazarı arasında 5 kilometrelik güzergâhta 6 araç olmak üzere toplam 17 kilometrelik güzergâhta 28 araçla proje hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Her Troleybüs aracının 180 yolcu kapasitesi bulunuyor.

Toplam 102 adet otobüs alarak Toplu Taşıma Filosu’nu kuran Şanlıurfa Belediyesi, toplu taşımada kalitenin yükselmesine bağlı olarak da troleybüs aracı konusunda da çalışmalar başlatmıştı. Yapılan uzun süreli araştırmalar sonucunda literatürde Bus Rapid Transit (BRT) olarak geçen yerelde metrobüs olarak bilinen sistemin Şanlıurfa ölçeğinde en uygun sistem olduğuna karar veren Şanlıurfa Belediyesi, metrobüs sisteminde kullanılacak araçların seçiminde yapım, işletme maliyetleri, çevreci, konforlu ve istenilen kapasitede olmalarını göz önünde bulundurdu. Bu gün olduğu gibi gelecekte de Türkiye'nin en ucuz şehir içi toplu taşıma hizmetini sunabilmek için çevreyi kirletmeyen, uzun ömürlü, sessiz, düşük işletme maliyeti gibi özellikleri ile troleybüs aracı öne çıktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile