Sanliurfa'da Vektör Ile Mücadele Siki Tutuluyor

Sanliurfa'da Vektör Ile Mücadele Siki Tutuluyor

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, vektörle mücadele kapsaminda ilaçlama çalismalarini yaz döneminde oldugu gibi kis aylarinda araliksiz sürdürüyor.

Yaz aylarinda yasanabilecek olumsuzluklarin önüne kis aylarinda yapilacak çalismalarla geçmeyi planlayan Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Baskanligi ekipleri çalismalar kapsaminda magaralar bölgesinden 2 yillik süreçte yaklasik olarak 60 Bin Ton atik gübreden arindirdi. Ekipler, merkez ilçelerde bulunan Dedeosman, Topdagi, Ekber ve Sih Maksut Magaralar Bölgesi ile Hayvan Pazari Bölgesi’nde besicilikten kaynakli olusan sivrisinek, karasinek ve larvalarla mücadele için hijyen, ilaçlama ile kireçleme uygulamasini titizlikle sürdürüyor. Magaralar ve Besicilik yapilan bölgelerde atik gübrenin tasinmasiyla karasinek ilacinda yilda bin 500 litre Lavrasit ilacinda ise yillik yaklasik 3 Bin Litre tasarruf saglaniyor.

Gübreler yesil alanlarda kullaniliyor

Hasere ile mücadelede kapsaminda; sinek, sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerin larvalarini kurutmak için çalisma yapan Büyüksehir Belediyesi merkez ilçelerde bulunan besicilik yapilan alanlarda temizlik uygulamalarina devam ediyor.

Magaralardan toplanan atik gübreler gerekli islemlerden geçirildikten sonra Park Bahçeler Dairesi Baskanligina bagli fidanlik, park ve sehrin muhtelif yerlerinde bulunan yesil alanlarinda kullaniliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile