Şanlıurfa'da Yılbaşı Denetimleri

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi özellikle gıda satışı yapan kafe ve restoranlarda denetim yaptı.

Polis ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri, gıda satışı yapılan kafe ve restoranlarda genel temizlik, hijyen kurallarına uygunluk, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin korunması gibi konularda denetim gerçekleştirdi.
Ekipler, gıdaların muhafazası, depolanması, çalışan personelin kıyafeti gibi konularda eksiklikler bulunan iş yerlerine para cezası uyguladı. Denetimde, bazı iş yerlerindeki sağlıklı olmayan gıdalar, imha edilmek üzere toplatıldı.
Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Yeşilnacar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılbaşı öncesi özellikle eğlence mekanlarına yönelik denetimleri artırdıklarını belirtti.

Vatandaşların sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışına asla izin verilmeyeceğini vurgulayan Yeşilnacar, "Bu denetimlerde vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olduğu için oldukça titiz davranacağız, güvenli olmayan yerlere cezai işlem yaptık. Maalesef bugün bir yerde denetimde 600 kilogram kadar kokmuş tavuk eti yakaladık. İnsanlarımızı ben buradan uyarıyorum, lütfen vatandaşlara temiz gıda yedirelim, 'para kazanacağım' diye insanlara zarar vermeyelim" şeklinde konuştu.

Yeşilnacar, gece saatlerine kadar çalışarak eğlence mekanlarını titizlikle denetleyeceklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile