Şanlıurfa 'Da Yol Sorunu Eyleme Dönüştü

Şanlıurfa 'Da Yol Sorunu Eyleme Dönüştü

Şanlıurfa Eski Yenice yolunda bulunan Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulu yol sorunu eyleme dönüştü.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda okuyan 30 öğrenci ellerine birer tane gül alarak Valiliğe geldi. Tek amaçlarının okul yolunun asfaltlanmasını olduğunu belirten minik öğrenciler, "Vali babadan yol istiyoruz. Yolumuz yok okula gidip gelirken çok zorlanıyoruz. Validen sesimizi duymasını istiyoruz" dedi.
Okulun yolunun asfalt olmadığını ve fiziki şartlarının da elverişsiz olduğunu ileri süren Paşabağı Sulama Birliği Başkanı Celal Tombul, "Okul hem eski hem de yol olmadığı için kış ayında çocuklarımız tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar. Yarın yağmurların başlaması ve yolunda çamur deryası haline gelmesi çocuklar açısından daima bu zorluğu yaşıyorlar. Bu sorun okul yolunun yapılmasıyla çözülür. Kışın büyüklerin bile arabayla geçemediği bu yola öğrenciler nasıl okula gidebilecekler? Yetkililerin bu
sorunumuza duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Bu sorunun çözülmesi için okula giden yaklaşık 30 öğrenci ellerinde birer tane gül ile valiliğe gelip okul yolumuzun yapılmasını istedik valimizde sağ olsun ilgileneceğini belirtti" diye konuştu.
Valiliğe gelip Vali Vekili Fahri Tiryaki ile görüşen öğrenciler yanlarında getirdikleri gülleri Vali Vekiline bırakarak ve okul yolu sorunun halledileceği sözünü de alarak mutlu bir şekilde Valilikten ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile