DSI Genel Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, DSI'nin Sanliurfa'ya yaptigi yatirimlarla mümbit topraklari su ile bulusturmaya, vatandaslarin içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettigi belirtildi.
DSI'nin modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koydugu aktarilan açiklamada, modern sulama sayesinde verimde artis, üretimde çesitlilik ve gelirde artis saglandigi kaydedildi.
Açiklamada görüslerine yer verilen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, Siverek ilçesindeki Tasikara Baraji'nda çalismalarin devam ettigini belirterek, "Çalismalari devam eden Sanliurfa Siverek Tasikara Baraji'nin tamamlanmasi ile depolanacak su ile 3 bin 50 dekar tarim arazisinin sulanmasi saglanacak." ifadelerini kullandi.
Baraj gövde kazilari, su alma yapisi, kondüvi, enjeksiyon, ve gövde insaatinin yüzde 80 oraninda tamamlandigini aktaran Yildiz, açiklamada su görüslere yer verdi:
"Baraj gövde dolgu imalatlarina devam edilmektedir. Dolusavak imalatlari ile vana odasi imalatlari yapilacaktir. Temelden yüksekligi 38,25 metre ve su depolama kapasitesi 3,144 hm3 olan Sanliurfa Siverek Tasikara Baraji'nin tamamlanmasi sonucunda 2021 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 5 milyon 687 bin 598 TL katki saglanmasi hedefleniyor."
Sanliurfa'daki Tasikara Baraji'nda Çalismalar Devam Ediyor
Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürü Kaya Yildiz, Sanliurfa'nin Siverek ilçesinde yapimi devam eden Tasikara Baraji'nin tamamlanmasiyla 3 bin 50 dekar tarim arazisinin sulanacagini bildirdi.



















