Şanlıurfa-Habur Otoyolu Projesi

Mardin'de, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ŞanlıurfaHabur Otoyolu Projesi için toplantı yapıldı.

Mardin'de, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Şanlıurfa-Habur Otoyolu Projesi için toplantı yapıldı.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak illerini kapsayan otoyol için Çevresel Etki Değerlendirmesi yapıldı.

Uzmanlar proje hakkında sunum yaptı.

Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik'in, yol güzergahının tespitinde kullanılan yöntemlerle ilgili sorusu üzerine ÇED Firması yetkilisi, 'Proje çalışmaları esnasında alternatif güzergahlar değerlendirilmiş, teknik ve ekonomik açıdan en uygun ana güzergah olan mevcut ana güzergah belirlenerek tasarımlar tamamlanmıştır. Devam eden çevresel etki değerlendirme çalışmaları kapsamında otoyol güzergahı için 2 kilometrelik bir koridor değerlendirilmektedir. İncelenen güzergah koridorunun geniş tutulmasının en önemli amacı, arazi kullanımını en az düzeyde etkileyecek şekilde kurum kuruluşlardan gelecek görüşler doğrultusunda en uygun güzergahı planlamaktır. Bu koridor içerisinde gelen görüşler doğrultusunda proje değişikliği önerileri değerlendirilebilecektir.' diye konuştu.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Alaattin Demirta ve ÇED İzin Şube Müdürü Derviş Gönlüer ile mahalle muhtarları ve vatandaş katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile