Sanliurfa Valisi Salih Ayhan, mesajinda, “Degerli hemserilerim hem ruhumuzu hem de bedenimizi terbiye edecegimiz, Allah’in rahmet ve merhametiyle gönüllerimizi sarip sarmalayacagi mübarek Ramazan ayina erismenin mutlulugunu tüm Islam alemi olarak kalben yasiyoruz. On bir ayin sultani olarak nitelenen Ramazan ayi, Kur’an-i Kerim’in insanliga hediye edildigi gece olan Kadir gecesini de içerisinde barindirmasindan ötürü, Müslüman aleminin maneviyatinda müstesna bir yere sahiptir. Gönül alemimizde kendimizle yüzlesecegimiz, kardes gönüllerle de dostluk ve yardimlasma sayesinde saglam köprüler kuracagimiz bir aydayiz. Sadaka ve manevi tefekkür zamani olan bu mübarek ayi en güzel sekilde degerlendirmeliyiz. Peygamberimizin ‘Insanlarin en hayirlisi, insanlara faydali olandir’ hadisini kendimize siar edinerek davranislarimizi sekillendirmeli, bu güzel iklimin gerektirdiklerine uygun hareketlerle gönüller kazanmaliyiz. Yalnizca kendimize degil, elimizden geldigi kadar çevremize de hassas davranmali, derdi olana derman, yarasi olana merhem olmaliyiz. Öksüzün, yetimin, muhtaç ve kimsesizin daha büyük bir incelikle hatirlandigi, millet olarak her birimizin arasindaki baglarin daha da perçinlendigi Ramazan ayi, 22 Mart 2023 günü kilinacak teravih namazi ile baslayacaktir. Gönüllerimizi yumusatan, dört bir yani huzur ve maneviyatla dolduran bu güzel vakitlerin ruhunun tüm yila yayilmasini diliyorum. Bizleri iftar sofralarinda bir araya getirecek olan atmosferi her daim koruyalim. Birbirimize her daim sevgiyle, merhametle, kardeslikle yaklasalim. Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu kurtulus olan bu mübarek ayin gönüllerimize huzur, evlerimize bereket getirmesini temenni ediyorum. Yasadigimiz deprem ve sel felaketinde kaybettigimiz bütün vatandaslarimiz için Allah’tan rahmet ve magfiret niyaz ediyorum. En kalbi duygularimla Sanliurfali kardeslerimin, milletimizin ve bütün Islam aleminin Ramazan-i Serif’ini kutluyorum. Bu mübarek ay tüm dünya insanligi için baris, sevgi, kardeslik ve huzur getirsin” ifadelerine yer verdi.
Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül Ramazan ayi dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Rahmeti, fazileti, affi ve bereketi bol, on bir ayin sultani Ramazan ayina erismenin mutlulugu içindeyiz. Ramazan ayi, bizleri birlestiren, paylasimlarimizi ve dayanismayi artiran, yilin çok özel zamanlarindan biridir. Sabir ayi olan Ramazan; insanda sükran hisleri uyandiran, yoksullarin halinden anlama duygusu, suuru veren bir aydir. Bizim hizmet anlayisimizin temelinde, atamiz Hz. Ibrahim, Kutlu Nebimiz Hz. Muhammed ve Devlet büyüklerimizin yardim ve dayanisma ahlaki yatmaktadir. Alemlere rahmet efendimiz Hz. Muhammed, “Komsusu aç iken tok yatan bizden degildir” demistir. Biz de Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi olarak bu mübarek ayda da enerjimizi Sosyal Yardimlasmaya ve Dayanismaya ayirdik. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiz en büyük önceligimizdir. Gida kolisi ve kendi tesislerimizde hazirladigimiz sicak yemekleri ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin sofralarina ulastiracagiz. Sehir merkezinde ve 13 ilçede kuracagimiz iftar sofralarinda ekmegimizi bölüsecek, Hz. Ibrahim’in bereketiyle paylasarak çogalacagiz. ‘Paylasmayi bilirsen ekmegi paylasmak ekmek kadar degerlidir’ bilinciyle hareket ederek hemserilerimizle hemhal olmaya her zamanki gibi devam edecegiz. Bu duygu ve düsüncelerle "Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu cehennemden kurtulus olan Ramazan-i Serif Sanliurfali hemserilerimiz, Islam alemi ve tüm insanlik için hayirlara vesile olsun. Yardimlasmaya ve dayanismaya en çok ihtiyaç duydugumuz bu günlerde Cenab-i Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayrami’na kavustursun insallah” dileklerinde bulundu.
Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, Ramazan ayinin hayirlar getirmesini diledigi mesajinda, “Maneviyat iklimine girdigimiz bugünlerde Yüce Rabbimizin hediye mahiyetinde bizleri kavusturdugu Ramazan ayinda Allah’in rahmet, bereket ve magfiretinin üzerimizden hiç eksik olmamasi temennisiyle basta memleketimize, ülkemize ve tüm Islam alemine bu mukaddes günlerin ve gecelerin hayirlar getirmesini bizleri tüm kötülüklerden ve fenaliklardan korumasini Cenabi Hak’tan niyaz ediyorum. Basi rahmet, ortasi magfiret, sonu cehennem azabindan kurtulus olan Oruç Ayi Ramazan-i Serifimiz mübarek olsun” ifadelerini kullandi.
Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli, 11 ayin sultani mübarek Ramazan ayinin baslangici münasebetiyle bir kutlama mesaji yayinlayarak tüm Islam aleminin Ramazan-i Serif’ini kutladi. Baskan Baydilli, Ramazan ayinin manevi huzurunun yarali, hüzünlü yüreklere ferahlik getirmesini dilerken, bu Ramazan ayinda yardimlasma ve birlikteligin daha da önem kazandigina dikkat çekti. Baydillli, “Baslangici rahmet, ortasi magfiret, sonu kurtulus vesilesi olan mübarek Ramazan ayina bir kez daha kavusmanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyoruz. Manevi dünyamizda kiymetli bir yer, olan bu mübarek aya bizleri kavusturdugu için Rabbimize sükürler olsun. Sevgi, dayanisma ve bereketin ön plana çiktigi Ramazan ayini; yardimlasma, hosgörü, birlik ve beraberlik duygulariyla idrak edebilmeyi Cenab-i Hak bizlere nasip etsin. Bu yil Ramazan ayina maalesef üst üste yasadigimiz deprem ve sel felaketleri nedeniyle hüzünlü basliyoruz. Yasanan acilar, yitip giden canlar dolayisiyla ülke olarak yüregimizdeki aciyla 11 ayin sultanini idrak edecegiz. Allah bu ayin rahmeti, merhametini ve huzurunu üzerimizden eksik etmesin. Bu müstesna ayin hürmetine acili ve hüzünlü yüreklere ferahlik versin Insallah. Bu yil Ramazan ayinda dayanisma ve birliktelik daha fazla önem kazanmistir. Afetlerde sevdiklerini yitiren, maddi ve manevi zarara ugrayan kardeslerimizin yaninda olmaliyiz. Onlarla iftar soframizi, muhabbetimizi ve sevgimizi paylasalim. Insallah biz de Ramazan ayi boyunca ve sonrasinda afetzede kardeslerimizin yaninda olacagiz, onlari asla hüzünleriyle bas basa birakmayacagiz. Basta ülkemiz olmak üzere tüm Islam aleminin mübarek Ramazan-i Serif ayini kutluyorum. Ramazan ayinin ülkemizde huzurun, kardesligin ve güzelliklerin tesisine vesile olmasini diliyorum” dedi.
“Bu ramazan daha büyük önem tasiyor”
Ramazan ayi münasebetiyle bir mesaj yayinlayan Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus, üst üste gelen deprem ve sel felaketleriyle buruk sekilde karsilanan mübarek ayda, dayanismanin daha büyük önem kazandigini söyledi.
Kus, "Rahmet, magfiret ve bereket ayi olan bir Ramazan ayina yeniden kavustugumuz için Cenab-i Allah’a hamd ederken, milletçe bizleri derinden yaralayan deprem ve sel felaketlerinin getirdigi acilardan dolayi büyük bir burukluk içerisinde bulunmaktayiz. Mahzun bir yürekle karsiladigimiz mübarek Ramazan ayi öncesi kaybettigimiz on binlerce kardesimizin acisi henüz dinmeden, sehrimizde ve ilçemizde can kayiplarina neden olan sel afetiyle derin bir yara daha aldik. Acisini ömür boyu unutmayacagimiz afetler karsisinda bir yandan milletçe birlik, beraberlik, yardimlasma ve dayanisma içerisine girerken bir yandan da afetzede kardeslerimizin yaralarini sarmak için gece gündüz demeden büyük bir çaba içerisinde olduk, olmaya devam edecegiz. Toplum hayatimizin huzuru ve ahirette alnimizi ak, basimizi dik tutacak en temel tutumun her zaman ve her yerde iyi insan olmak, iyilik yapmaktan vazgeçmemek oldugu bilinciyle bu Ramazan’in daha büyük bir önem tasidigini biliyoruz. Dayanisma ruhunun bizleri ayakta tutan, birlik ve beraberligimizi daim eden yüce degerlerimizden oldugu suuruyla karsiladigimiz mübarek Ramazan ayinin ailelerimize, agir imtihanlardan geçen tüm milletimize, insanligin huzur ve barisina vesile olmasini Yüce Rabbimizden diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Sanliurfa Il Protokolünden Ramazan Ayi Mesajlari
Sanliurfa’da il protokol üyeleri, Ramazan ayi münasebetiyle birer mesaj yayimladi.



















