Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin Çalışmaları

Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi Anne Misafirhanesi hizmete girdi.

Hastanenin Başhekimi Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı, yaptığı açıklama, Sağlık Bakanlığı'nın yeni doğan ünitelerine "Anne misafirhanesi" kurulmasına ilişkin genelge gönderdiğini, bu genelge doğrultusunda da 20 yatak kapasiteli misafirhane konforunda bir bölüm hazırladıklarını söyledi.

Anne misafirhanesinin hizmet vermeye başladığını ifade eden Şeyhanlı, "Anne ve bebek arasındaki bağın doğumdan hemen sonra geliştiği ve bu bağın kuvvetine göre süt üretiminin arttığı göz önüne alındığında annelerin bebeklerinden uzak kalmaması gerekiyordu. Anne sütü üretimi ve bebek ile bağların gelişmesi için tensel temas da bir gereklilik. Artık yeni doğan ünitesinde yatan çocuklar anne sütünden mahrum kalmayacak" dedi.

Misafirhanenin hizmet girmesiyle büyük bir mağduriyetinin ortadan kalktığını belirten Şeyhanlı, şunları kaydetti:
"Anne misafirhanesinin hizmete girmesiyle birlikte yeni doğan servisindeki annelerinin barınma ve benzeri problemleri ortadan kalktı. Doğum sonrasında sarılık olan bebeklerin anneleri ve yakın akrabaları daha önceden yeni doğan servisi önündeki koridorlarda bekliyordu. Şimdi ise anneler kendilerine tahsis edilen bu bölümde çocuklarını bekliyorlar. Koltuk üstlerinde konaklama dönemi sona erdi. Büyük bir mağduriyetti giderdik. 20 yataklı 5 yıldızlı otel konforundaki odalarımızda annelerimize ücretsiz konaklama hizmetinin yanı sıra 3 öğün yemek de verilecek."
Dr. Şeyhanlı, hastanede anne misafirhanesi'nin yanı sıra hastanenin bahçesinde hasta yakınlarının yağmur ve güneşten korunmaları için üstü kapalı 100 kişilik bir alan oluşturduklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile