Şanlıurfada Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Şanlıurfada Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Şanlıurfa’da 2013-2014 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.

Kentin Sırrın mahallesinde bulunan Sırrın Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu’nda düzenlenen eğitim ve öğretim yılının başlama törenine, Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve bazı öğrenci velileri katıldı.

Program ilk olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in öğrencilerle birbir tokalaşmasıyla başladı.

Ardından saygı duruşu, istiklal marşı ve şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından bazı minik öğrenciler Vali Güvenç ve Müdür İlci’ye çiçek hediye ettiler.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

İlci, “Yüreklerimizdeki coşku ve heyecanın tarif edilmez kıvılcımları içinde yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Okulunuza, evinize tekrar hoş geldiniz, bizi diğer canlılardan ayıran en temel özelliğimiz aklımız ve zekâmızdır. Ancak akıl ve zekâmızı geliştirmek daha çok bilgi daha çok görgü kazanmamız için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik olan akıl ve zekânın en çok geliştiği yer okuldur” dedi.

“Sevgili öğrenciler sizler okula bilgilendirilmek, aklınızı geliştirmek, paylaşmayı, saygıyı, sevgiyi ve arkadaşlık duygularınızı pekiştirmek ve çağdaş bir insan olmak için gelmiş buluyorsunuz” diyen Milli Eğitim Müdürü İlci, şöyle devam etti:
“Şunu çok iyi biliyoruz ki öğrenmek pahalıdır ama cehalet çok daha pahalıdır. Öğretmenlerimizin rehberliğinde okulumuzda iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Yeterli ve çağdaş eğitim almamış toplumlar muasır medeniyetlerin seviyesine çıkamazlar, eğitim almamış milletler gelişemezler ve ayakta kalamazlar. Okullar eğitim ve öğretim yuvası olarak dünyayı, ilmi ve gelişmeyi öğretirler. Bilgiye ulaşma yolu okullarda öğrenilir, vatan sevgisini, iyi insan olmayı ve doğru davranışları hep okullarda öğreniriz. Bu nedenle okula gelmek, rüyalarımızı okul ile süslemek insan hayatının en büyük zenginlikleri olmalıdır. Sevgili çocuklar sizlerde eğer topluma, ailenize hatta dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okulunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız, okuldaki ve sınıftaki arkadaşlarınıza saygı ve sevgi duyguları besleyiniz. Düzenli bir şekilde ders çalışın ve hiç unutmayın ki, başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında ilimizde okul öncesi ilkokul, ortaokul ve liselerimizde yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir. İşte bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yeni eğitim ve öğretim yılına çok iyi bir şekilde hazırlandık, eksiklerimizin çoğunu tamamladık. Bir yandan mevcut okullarımızda onarım ve bakım hizmeti yürütürken diğer taraftan da ilimize yeni derslikler ve yeni okullar kazandırmaya devam ettik. İlimizi adeta Milli Eğitimin şantiyesi haline getirdik, Haziran ayında 130 okulumuzun temeli atılmış bununla da yetinmeyip 70 okulumuzun da temeli atılacak olup bu vesileyle 2013 yılı içerisinde yaklaşık 3 bin dersliğin temeli atılmış olacaktır.”
Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin ardından bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç ise; “Bu açılışını yaptığımız eğitim ve öğretim sezonunun ülkemize, Urfa’mıza, annelere, babalara, sevgili yavrularımıza ve öğretmenlere hayırlı ve uğurlu olmasını güzellikler getirmesini içtenlikle diliyorum. Başarılı, sağlıklı, huzurlu ve verimli güzel bir eğitim ve öğretim sezonunu hepimiz için temenni ediyorum, hayırlı uğurlu olsun inşallah, tabi her eğitim ve öğretim sezonunun başında olduğu gibi çok heyecanlıyız, çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Anne ve babalar ayrı bir heyecan ve gurur içerisinde, yavruları okula başlıyorlar, yeni bir hayata başlıyorlar, yeni bir eğitime başlıyorlar. Çok değerli öğretmenlerim işlerinin ve çocuklarının başlarına döndüler. Sevgili öğrencilerim elbette çok mutlu ve gururlular artık okula döndüler, derse ve öğretmenlerine kavuştular. Bu sezonda çalışıp çabalayarak kendilerini geliştirip ailelerine, toplumumuza, devletimize ve milletimize güzel insan olmaya yetişmeye gayret edecekler. Bunları hep birlikte başaracağız, bundan şüphemiz yoktur, düne göre bugün çok daha iyi durumdayız” ifadelerini kullandı.

Eğitim konusunda önemli ölçüde yatırımlar yapıldığını vurgulayan Vali Güvenç, “Milli Eğitim Müdürümüz ifade etti.

Allah’a şükür çok önemli yatırımları Urfalı çocuklarımıza hediye etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem bunların sonuçlarını, bunların çocuklarımıza yansımalarını hep birlikte gururla göreceğiz. Ben temenni ediyorum ve inanıyorum, bu eğitim ve öğretim sezonu okulla ailenin, öğretmenle öğrencinin, idareyle mahallenin bütünleştiği, kaynaştığı ayrının gayrının hiçbir şekilde kalmadığı bir sezon olacaktır. En büyük ihtiyacımız kucaklaşmaktır, bütünleşmektir birlikte bu ülkenin geleceğini çalışarak aydınlatacağız. Bu anlamda herkese çok büyük görevler düşmektedir. Mahalle sakinlerine, anne ve babalarımıza, öğretmenlerimize, muhtarlarımıza ve çocuklarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Birbirimize saygı ve anlayışla yaklaşmamız lazım, velilerimizin okulla ve çocukla son derece ilgili olması lazım. Muhtarlarımızın okulla, idareyle ve veliler arasında köprü olması lazım. Değerli öğretmenlerimden rica ediyoruz yeri geldiğinde abla olun, yeri geldiğinde ağabey olun yeri geldiğinde baba ve yeri geldiğinde anne olun, bizim çocuklarımızın sizin sevginize, şefkatinize ve ilginize son derece ihtiyaçları var. Dünyanın en şerefli ve kutsal mesleğini yapan siz değerli öğretmenlerim elbette bu ilgiyi bu şefkati geleceğimiz olan çocuklarımızdan esirgemeyeceksiniz. Bu düşüncelerle başarılar diliyorum, hayırlı olsun diyorum, hepinizi tebrik ediyor, saygıyla ve sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Selman Kömürcü ile beraber sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere yeni eğitim sezonunda başarılar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile