Sanliurfa merkez ilçe mahalle muhtarlarinin davet edildigi programa Vali Abdullah Erin, Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus, Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Baskani Metin Baydilli, AK Parti Il Baskani Abdurrahman Kirikçi, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ile parti ilçe baskanlari katildi.
Programda bir konusma yapan Vali Abdullah Erin, muhtarlik müessesesinin önemine deginerek, kamu hizmetlerinin saglikli yürütülmesinde muhtarlarin rolüne dikkat çekti. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in muhtarlik müessesesine gösterdigi hassasiyete isaret eden Vali Erin, “2015 yilindan itibaren bu anlamli gün, Türk demokrasisinin mihenk taslarindan biri olan muhtarlik müessesesini tekrar gündeme getiren ve muhtarlarimizin degerini kat be kat artiran Cumhurbaskanimizin takdiri sonucu muhtarlar günü olarak kutlaniyor. Muhtarlik, cumhuriyet tarihi boyunca ülkemize essiz hizmetler sunan, demokrasimizin gelismesine büyük katki saglayan, vatandaslarimizin kirsaldan merkeze kadar istek ve taleplerinin usulünce kamu idaresine ulastirilmasini saglayan çok önemli bir fonksiyon icra etmektedir’’ dedi.
Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül de, “Urfa’nin problemleri etrafinda toplanan, Urfa’nin derdiyle dertlenen büyük bir aileyiz. Muhtarlarimizin hiçbir zaman kendi dertlerini problem etmediklerine, mahallenin derdini problem ettiklerine sahit oldum. Mahallenin dertlerini kendilerine dert edindiklerini gördüm. Yine muhtarlarimizin bir mahallede sikinti varsa en önce kosan kisiler olduklarini gördüm” diye konustu.
Programda birer selamlama konusmasi yapan ilçe belediye baskanlari, parti temsilcileri ve muhtarlar da programi düzenleyen Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine tesekkür ettiler.
Sanliurfali Yöneticiler Muhtarlar Bulustu
19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Sanliurfa Büyüksehir Belediyesinin organize ettigi yemek programi, Cumhuriyet Parki Sosyal Tesislerinde gerçeklestirildi.



















