Şanlıurfalıların Van`daki Depremzedelere Yardımı Sürecek

Şanlıurfalıların Van`daki Depremzedelere Yardımı Sürecek

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Van`da meydana gelen depremde zarar gören vatandaşlara Şanlıurfalı hayırseverlerin desteğinin süreceğini belirtti.

Vali Güvenç başkanlığında, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Baysal ve diğer daire amirlerinin katılımıyla Van için düzenlenen yardım kampanyaları hakkında toplantı düzenledi. Güvenç, Van Valisi Münir Karaloğlu ile bir görüşme yaptığını belirterek, Van`da yaşayan vatandaşların acil olarak ihtiyaç duyduğu malzemelerin temini noktasındaŞanlıurfa`dan giden yardımlara hız vereceklerini ifade etti. Depremde evsiz kalan 340 vatandaşın Şanlıurfa`da konuk edildiğini dile getiren Güvenç, "Bütün Şanlıurfalılar Van`a, destek vermek için çaba gösteriyor, bizleri arıyorlar. Bizi arayıp destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kamunun boş olan imkanlarını seferber ettiğimiz gibi depremzedelere kendi evini açan birçok Şanlıurfalı da destek verdi, onlara minnettarız. Özellikle bağ evi olanlar yazlıklarını bize tahsis etti, diğer bağevi sahiplerini de geçici süreliğine Vanlılara tahsis etmeye davet ediyorum, Valiliğimize müracaat etsinler, Mayıs ayına kadar Vanlı vatandaşlarımızı oralarda barındıralım" dedi

Güvenç, Vanlı depremzedelerin aynı zamanda işsiz olduğunu da hatırlatarak, istihdam sağlayabilecek herkesin de, ihtiyaç sahibi vatandaşlara istihdam noktasında yardımcı olmaları gerektiğini belirtti. Gelecek hafta tüm sivil toplum örgütlerinin başkanları ve arzu eden Şanlıurfalılarla Van`a bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarına değinen Güvenç, şöyle devam etti: "Valilik bünyesinde bir komite merkezi kurduk. Van ziyaretimizde, battaniye, giyim eşyası özellikle de gıda paketleri götüreceğiz. Bütün Şanlıurfalıları, gıda paketi alımına destek vermeye davet ediyoruz. Bu konuda Ticaret Odası Başkan vekilimiz Osman Baysal ve Vali Yardımcımız Soner Zeybek ilgileniyor, talep edenlerle onlar görüşecek ve destekleri kabul edecektir. İnanıyorum ki Şanlıurfalılar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elinden gelen hamiyetperverliği, kadirşinaslığı, fedakarlığıgöstereceklerdir. Şimdiden hepsine teşekkür ediyorum." Vali Güvenç`in, yardımlar kapsamında çarşamba günü yerel televizyonlardan yapılacak ortak yayınla da bir yardım kampanyasına katılacağı belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile