Sanofi Ve GSK, Kovid-19 Asi Adayi Için Aldigi Basarili Sonuçlarla Faz 3 Çalismalarini Sürdürüyor

Sanofi ve GSK, adjuvanli rekombinant Kovid19 asi adaylarinin tek bir pekistirme dozunun (booster) güçlü bagisiklik sonuçlari dogurdugunu belirtti.

Sanofi ve GSK, adjuvanli rekombinant Kovid-19 asi adaylarinin tek bir pekistirme dozunun (booster) güçlü bagisiklik sonuçlari dogurdugunu duyurdu.

Sanofi'den yapilan açiklamaya göre, iki sirket, tüm yas gruplarina uygulanabilir ve bagisikligi en üst seviyeye çikaracak pekistirme doz üzerinde çalisiyor. Asinin Faz 3 çalismasinin içerigine son olarak, hizla yayilan yeni Kovid-19 varyanti olan Omicron'a karsi testler de eklendi.

Pekistirici dozunun (booster) güvenliligini ve bagisiklik düzeyini arastiran VAT0002 klinik denemesinden elde edilen ön sonuçlara göre, herhangi bir birincil Kovid-19 asisinin pekistirici dozunun uygulanmasi sonucunda test edilen tüm yas gruplari için antikor seviyeleri 9 ila 43 kat artti. Bu sonuçlara göre aday asi, birincil asilama için kullanilan tüm farkli asi teknolojilerine uyumlu olmasinin yani sira pekistirici doz ile bagisikligi güçlendirmeye yönelik en kapsamli çalisma olma özelligine de sahip oluyor.

Asi adayinin Faz 3 klinik arastirmalarini inceleyen bagimsiz bir organizasyon olan Veri Güvenligi Izleme Kurulu (DSMB), asi için herhangi bir güvenlik endisesi tespit etmedi ve daha önce hastalik geçirmemis kisiler üzerinde daha fazla veri toplanmasi için arastirmanin 2022'nin basina kadar devam etmesini önerdi.

Asi adayinin Faz 3 arastirmasi çogu katilimciyi 2021'in 3’üncü çeyreginde çalismalara dahil etti. Delta varyanti nedeniyle küresel olarak Kovid-19 virüsü ile enfekte olan insan sayisinda önemli bir artisa denk gelen Faz 3 çalismasinin, 2022'nin ilk çeyreginde sonuçlanmasi bekleniyor.

Denemeler halen ABD, Fransa ve Ingiltere dahil olmak üzere birçok ülkede es zamanli olarak devam ediyor. Yeni Kovid-19 varyantlarinin ortaya çikmasiyla birlikte ek deneme gruplari devreye sokuluyor. Asi adayinin yeni varyant Omicron'a karsi çapraz nötralize etme yetenegini belirlemek için testler baslatiliyor. 2022'nin ilk yarisinda bu denemelerden veri alinmasi bekleniyor.

Sanofi, tüm bu çalismalara paralel sekilde piyasada Kovid-19 asilari bulunan 3 ilaç sirketi için yarim milyar doza kadar üreterek küresel halk sagligi ihtiyaçlarina katkisini sürdürüyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile