'SANTEK 2017' Başlıyor

Kocaeli'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek ve 300 firmanın katılacağı 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, yarın başlayacak KSO Başkanı Zeytinoğlu: 'Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz SANTEK Fuarı'nı, 25 bin metrekare kapalı sergileme alanında, yaklaşık 300 firma ile gerçekleştireceğiz. Fuarı 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ile buluşturmayı hedefliyoruz'

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle organize edilen 4. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2017), yarın kapılarını ziyaretçilere açacak.

KSO Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin sanayinin kalbi konumunda olduğunu belirterek, bundan hareketle kenti uluslararası etkinliklerin yer aldığı bir fuar merkezi haline getirmek için uzun zamandır gayret gösterdiklerini söyledi.

İlk defa 2013'te düzenledikleri SANTEK Fuarı'nın kısa sürede sanayi ve teknoloji sektörünün buluşma noktası haline geldiğini vurgulayan Zeytinoğlu, ziyaretçi sayısı her geçen yıl artan fuarın 2016'da 26 bin 387 kişiyi ağırladığını kaydetti.

Zeytinoğlu, bu yılın en büyük yeniliğinin "Ar-Ge Sanayi Akademi Buluşması" ve tüm savunma sanayi vakıf şirketlerinin fuarda yer alması olduğunu anlatarak, "Bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceğimiz SANTEK Fuarı'nı, 25 bin metrekare kapalı sergileme alanında yaklaşık 300 firma ile gerçekleştireceğiz. Fuarı 30 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi ile buluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

- "Savunma sanayi firmaları için büyük fırsat"

Fuarın savunma sanayinde faaliyet gösteren firmalar için büyük bir fırsat olacağını dile getiren Zeytinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene iş birliklerimize tüm savunma sanayi vakıf şirketlerini de ilave ederek fuarın bir holünü sadece savunma sanayi firmalarına ayırdık. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, ASELSAN, ROKETSAN ve Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği'nin yanı sıra bu yıl HAVELSAN, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu, TEİ-TUSAŞ, TAİ-TUSAŞ ve İşbir Elektrik gibi vakıf şirketlerini ağırlayacağız. Üst düzey satınalma yöneticileri ile fuara katılan savunma sanayi şirketleri, tedarikçi adayı katılımcılar ile yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli firmalardan teminine ilişkin ikili iş görüşmeleri yapacak. Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yerlileştirme sergisi gerçekleştirilecek."

Zeytinoğlu, fuar kapsamında düzenleyecekleri "Match4Industry" etkinliğinde yurt dışından gelen şirket temsilcileri ile yerli firmaların ikili iş görüşmeleri yapmalarını sağlayacaklarına dikkati çekerek, "Bu yıl Hırvatistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Belarus, İran, Tunus, İsrail, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Makedonya, Sırbistan, Hollanda ve Arap yarımadasından gelen 100'ün üzerinde yabancı iş adamı ile firmalarımızı buluşturacağız. Beklentimiz bu etkinlik sayesinde bin 500'ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirilmesi." ifadelerini kullandı.

Firmaların fuara katılımını cazip kılacak etkinliklerin de son şeklini aldığını ifade eden Zeytinoğlu, sanayideki tüm yeniliklerin yer alacağı fuarda, katılımcıların önemli iş bağlantıları kurabileceği ve bölgede yer alan işletmelerin birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulabileceği profesyonel bir ortam hazırladıklarını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile