SAP Eğitim Platformu pilot çalışması, il genelindeki 11 okulda uygulanmaya başladı.
Fatih Projesi kapsamında eğitimde içerik zenginleştirme projesi SAP Eğitim Platformu pilot çalışmasının tanıtımında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Birimi Şube Müdürü Murat Adalı, projeyle öğretmen ve öğrencilerin dijital ortamda sosyal iletişim becerilerini geliştirmelerinin amaçlandığını söyledi.
Projenin dünyada çok fazla örneğinin olmadığını ifade eden Adalı, 'Eskiden öğretmenler öğrencileriyle tek tek ilgilenemez ve sorunlarını irdeleyemezdi. Bu teknoloji sayesinde öğretmenler öğrencilerini daha iyi tanıyabilir, öğrencilerini takip edebilir ve onlara daha iyi katkı sunabilirler' dedi.
Uygulamanın Fatih Projesine önemli katkılar sunacağını dile getiren Adalı, Fatih Projesi kapsamında bir çok yerde hayata geçirilen akıllı tahta uygulamasının ve dağıtılan tabletlerin bu sayede daha işlevsel hale geleceğini, sorunların sahada analiz edilebilir hale geleceğini kaydetti.
SAP Yazılım Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Cafer Tosun ise projenin yerli yazılımcı ve mühendislerle başlatıldığını söyledi.
Proje kapsamında öğrencilere ilişkin detaylı araştırma ve analizlerin elde edileceğini anlatan Tosun, 'Bu platform öğrencilerin, öğretmenlerin, ve okul idarecilerinin eğitim konusundaki çalışmalarına destek sunan bir platformdur' dedi.
Şu anda il genelinde 11 okulda pilot uygulamaya başladıklarını aktaran Tosun, projenin daha fazla öğrenci ve öğretmene ulaşmasıyla okullardaki eğitim kalitesinin artacağını düşündüklerini dile getirdi.
SAP Eğitim Platformu Pilot Çalışması
SAP Eğitim Platformu pilot çalışması, İstanbul genelindeki 11 okulda uygulanmaya başlandı.