Sapanca'da Arıtma Tesisi Çalışmaları

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca ilçesinde 3,5 milyon liralık yatırımla yaptıkları arıtma tesisleri sayesinde ilçe halkının dünya standartlarının üzerinde içme suyuna kavuşacağını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sapanca Muradiye ve Kurtköy içme suyu arıtma tesislerinin 2 Eylül Pazartesi günü hizmete gireceğini aktardı.

Kent genelinde birçok arıtma tesisinin hizmete alındığını vurgulayan Toçoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"6 yeni arıtma tesisinden ilk olarak Hızırilyas tepesinde, kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye'de ilk olan içme suyu arıtma tesisini hizmete almıştık. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ardından ise Karapürçek'te inşa ettiğimiz arıtma tesisi devreye alındı. 2 Eylül'de de Sapanca Kurtköy ve Muradiye'de inşa ettiğimiz iki tesisi hizmete alacağız.

3,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz arıtma tesisleriyle Sapancamız, dünya standartlarının üzerinde içme suyuna kavuşacak. Kurtköy'de 1 milyon 350 bin liralık yatırımla inşa ettiğimiz tesis, yılda yaklaşık 3 milyon metreküp suyu arıtabilecek, Muradiye'de 2 milyon 122 bin liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz tesis ise 5,5 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede inşa edildi."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile