Sapanca Gölü'nde Sukay Pisti

Sapanca Gölü'nde Sukay Pisti

Kocaeli'nin Kartepe ilçe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık düzenlediği basın toplantısı ile Sapanca gölüne yaptıkları Sukay pisti hakkında bilgi verdi.

Maşukiye'de bulunan Sukay pistinde basın toplantısı düzenleyen Şükrü Karabalık seçim vaatleri arasında yer alan Sukay pistinin tamamladıklarını söyledi.

Karabalık, "2 yıldır Sukayla ilgili çalışmalar yapıyorduk. Sonunda çalışmaların tamamı bitti. Ancak alanın sit alanı olması nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yapılan incelemelerin ardından ancak bitirebildik. Sukay’da 817 metrelik parkurda 9 kişi aynı anda spor yapabiliyor. Bu tesis bize 1 milyon 400 bin TL’ye mal oldu. Türkiye Su Sporları Türkiye Şampiyonasını gelecek yıl burada yapmayı planlıyoruz. Federasyonla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

Karabalık "Seçimlerden önce vaat ettiğimiz 101 projemizden bir tanesi olan Sukay’ı yaptık. 269 kilometrelik alanda 118 kilometre planlı yolumuz var. 42 aylık zaman diliminde 70 bin olan nüfusumuz şimdi ise 92 bin 200 kişi oldu. Eğitim ve öğretim konusunda inanılmaz yatırımlar yaptık. Devlet bize sadece bir okul yaptı. Onun yanında bizim görüşmelerimiz sonrasında sağlık meslek lisesi, Anadolu lisesi, Suadiye’de lise yapıldı. Turizm meslek lisesinin de yapımına başlayacağız. Havaalanı, hipodrom, kar ve su kayağı ve kent merkezini de bir arada barındıran başka bir yer yok. Kent merkezimiz ile ilgili tüm planlar tamamlandı, şuyulandırma çalışmalarına başlayacağız. İki yıl içerisinde alt ve üst yapısı tamamlanıp kamu-kurumlarının da kurulmasını planlıyoruz. 3 bin 780 dönümlük alan üzerine yapacağımız kent merkezi ile ilgili sadece 30 itiraz geldi. Valimiz bu proje için Türkiye’nin ilk ve tek projesi şeklinde konuştu.

Yeni projeleri açıklayan Karabalık "Gelecek yıl Müze Müdürlüğü tarafından Derbent Hikmetiye’de Etnografya Müzesini açacağız. Protokol çalışmalarımız tamamlandı, müzenin tüm idaresi belediyede olacak. Bunun yanı sıra Kartepe’ye bir iş adamımız bir otel yapacak. Ayrıca eski belediye başkanımız Sefa Sirmen’de yine ilçemizde bir otel yaptıracak. Turizm planlarımız tamamlandı. Şuan sadece onay bekliyoruz. Toplum sağlığı merkezimizi de önümüzdeki günlerde açacağız"dedi.

Karabalık sanayiye karşı olmadıklarını ancak doğanında kirlenmesine izin vermeyecekleri belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile