Saraciyeciler, Yeni Kurulacak Organize Sanayi Bölgesini Bekliyor

Saraciyeciler, Yeni Kurulacak Organize Sanayi Bölgesini Bekliyor

Saraciyeciler, yeni kurulacak organize sanayi bölgesini bekliyor. Önümüzdeki yil sonuçlanmasi beklenen sürecin, ihracati olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Saraciye sektörü, Türkiye’nin sanayi üretiminde önem tasiyor. Yeni dönem için baskan adayi olan Saraciye Sanayicileri Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Süren, “Öncelikli olarak ele alacagimiz konularin basinda nitelikli is gücü sorunu geliyor. Sektörümüz için en büyük sorunlarin basinda yetismis çalisan sorunu geliyor. Bu baglamda öncelik verecegimiz konularin basinda egitim gelecek. Rekabet avantajini korumak için nitelikli is gücü yetistirmemiz sart. Ayrica 2024’te en önemli hedeflerimizden biri ihracat yapan sirket sayisini artirmak olacak. Daha planli sekilde 2024’e girecegiz. Bu anlamda 2024, 2023’ten çok daha iyi geçecek. Yesil OSB konusunda Ticaret Bakanligi’yla yer tahsisi için görüsmelerimiz devam ediyor. 2024 yilinda sonuçlanacak sürecin, ihracatimizi olumlu yönde etkileyecegini düsünüyoruz” dedi.

Dünyada bu sektörün 150 milyar dolarlik bir potansiyeli oldugunu belirten Hasan Süren, “Fatih Sultan Mehmet zamanina dayanan bir sektörümüz var; bu anlamda Türkiye’de en köklü sektörlerden biriyiz. Türkiye’den çikan bir çanta Avrupa’da, Amerika’da, Asya’da kullaniliyor. Dünyanin çantasi Türkiye’de üretiliyor. 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yapiyoruz. 2022’de ihracatimiz 320 milyon dolar oldu. 2023 bir istisnaydi, daha planli sekilde 2024’e girecegiz. Konya’da Selçuk Üniversitesi ayakkabi ve saraciye tasarimi üzerine egitim veriyor. Tüm bu egitimler hem tasarimi hem de üretim tekniklerini gelistirmeyi amaçliyor. Gençlerin de artik algisinin degistigini gözlemliyoruz. Sadece sektörün degil, kamunun da destegiyle nitelikli çalisan sorununun orta-uzun vadede çözülecegine inaniyoruz. Ülke genelinde bu anlamda yürütülen çalismalari yayginlastirmamiz lazim. Sinirda Karbon Düzenleme Mekanizmasi bizi ilerleyen dönemde mutlaka etkileyecek. Yesil OSB’ler sayesinde global markalarin ilgisi Türkiye’ye çekilebilecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile