Sarah Ferguson Aleyhine Açılan Dava

Eski Devlet ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Baş, York Düşesi Sarah Ferguson hakkında, gizli çekimleri yaptığı dönemde suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, "O gün Türk basını bizi ağır şekilde eleştirmişti.

Bugün o tutumun hakkı teslim edildi" dedi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, 2008 yılında Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi`nde engelli çocukların kaldığı bölümde yaptığı gizli çekimler nedeniyle York Düşesi Sarah Ferguson hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ferguson hakkında özel hayatın gizliliğini 5 kişi yönünden ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Dönemin Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Baş, konuyla ilgili İHA`ya yaptığı açıklamada, o dönemde kendilerinin de suç duyurusunda bulunduklarını, bugün iddianamenin kabulünün gerçekleştiğini söyledi. Baş, "O dönemde biz böyle bir tutum aldığımız zaman Türk basınından ağır eleştiriler aldık. Sarah Ferguson, bu alandaki çocukların koruyuculuğuna kendisini adamış bir prenses olarak gösterildi. Sonra ortaya çıktı ki bunu bir televizyon kanalı için, ücret karşılığı yapmış" diye konuştu

Ağır zihinsel engelli çocukları, ailelerinin ve kurumun izni olmadan görüntülemenin dünyanın her yerinde suç olduğunu vurgulayan Baş, bu çocukların ellerinin bağlanmasının, kendilerine ve çevrelerine zarar vermemeleri açısından, zaman zaman bir gereklilik olduğunu, bunun işkence olarak algılanamayacağını ifade etti. Baş, o dönemde yaptığı açıklamaların doğruluğunun bugün ortaya çıktığını belirterek, "O tarihlerde aldığımız tutumun bugün hakkı teslim edildi. Bu insanlara Türk basını tarafından çok fazladeğer veriliyor. Burada hakkı korunması gereken asıl bizim çocuklarımızdır" şeklinde konuştu.

Baş, davanın sonucuna ilişkin bir tahminde bulunamayacağını ifade ederek, "Bundan sonraki süreç yargının tasarrufunda olan bir konudur" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile