Sarayönü'nün 10 Yıllık Geleceğinde Önemli Bir Yer Tutacağı Öngörüldü

Sarayönü ile ilgili gelecekte uygulanması planlanan stratejinin belirleneceği toplantının ikincisi yapıldı.

Toplantıda Konuklar Tarım İşletmesi'nin eğitim merkezine dönüştürülmesi ön plana çıktı.

Sarayönü ilçesinin geleceğini planlayacak olan İlçe Strateji Kurulu ikinci toplantısını yaptı.

Tarım, hayvancılık, sanayi ve ekonomi gibi alanlarda neler yapılabileceği ve Sarayönü'nün geleceğinin nasıl şekillendirileceği konusunda çalışmalar yapan kurul bir anlamda da Sarayönü'nün 2023'teki hedefini belirleyecek.

Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde 2014-2023 Sarayönü Stratejik Planı oluşturulması için Sarayönü Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan kurul ikinci toplantısında tarım üzerinde yoğunlaştı.

Toplantıya, Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, Çeşmelisebil Belediye Başkanı Yunus Demirci, AK Parti Sarayönü İlçe Başkanı Nafiz Solak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Karlı, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Bayraktar, Demirpolat Şirketler Grubu Yönetim Kuru Üyesi Hayrettin Demirpolat ve diğer yetkililer katıldı.

Toplantının bu ayki gündeminde daha önceden belirlenen ana başlıklardan tarım konusu ele alındı.

Tarım konusunda da özellikle son zamanlarda revaçta olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin Sarayönü'nün 10 yıllık geleceğinde önemli bir yer alacağı öngörüldü.

Bu nedenle mantar üreticilerinin, birlikte hareket etmeleri gerektiği, Kaymakamlık, Ziraat Odası, İlçe Tarım gibi diğer kurumların da birliğe destek vermeleri gerektiği belirtildi.

Birlik aracılığı ile üreticilerin ürettikleri mantarları daha uygun fiyatlarla pazarlayabilecekleri, daha ucuza kompost mal edebilecekleri, hatta üreticilerin kendi kompostlarını kendilerinin hazırlayabileceği görüşü de savunuldu.

Mantarda ürün çeşitliliği sayesinde diğer bölgelerle rekabet edileceğinin de belirtildiği toplantıda, yine mantarın depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi konuları da görüşüldü.

Bunun dışında toplantı da Selçuk Üniversitesi'nin veteriner, ziraat ve tarımla ilgili bölümlerinin Konuklar Çiftliği'ne getirilmesi ve çiftliğin bir eğitim merkezine dönüştürülmesi fikri ön plana çıktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile