Sarhoş Taklidi Yapan Polisler Tiyatrocuları Aratmadı

Sarhoş Taklidi Yapan Polisler Tiyatrocuları Aratmadı

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği sarhoş rolü oynayan polis memurları, ünlü tiyatro oyuncularını aratmadı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Türkiye'de yeni uygulanmaya konan 'Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi' programına başladı.

Yetişkin eğitimi anlayışına uygun olarak hazırlanan eğitimin programının içeriğinde polisin karşılaşabileceği olayların canlandırılması, polis savunma taktikleri ve atış eğitimi yer alıyor. Polislikte uygulamalı durum eğitimi teorik bilgilerin pratiğe geçirilerek polisin ihtiyaç duyduğu konularda eğitilerek standart davranışların oluşturularak profesyonel polislik anlayışının yerleşmesini hedefleniyor. Eğitimler, sokakta suçla ve suçlularla mücadele eden polise yönelik olarak hazırlandı.

SENARYO GERÇEĞİ ARATMADI

Emniyet Müdürlüğü'nde 'Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi' programı kapsamında hazırlanan tatbikatta, alkollü şekilde araç kullanan ve çevreye silahla ateş eden iki kişiye karşı düzenlenen operasyon canlandırıldı. Meyhane görüntüsü verilen bir mekandan sarhoş taklidi yapan iki polis memuru, alkollü bir şekilde direksiyona geçti. Senaryo gereği ihbarı değerlendiren polis ekipleri bölgeye en yakın ekibi sevk ederek, şahısların önünün kesilmesini sağladı. Aracın durdurulmasıyla birlikte iki zanlı çevredekilere zarar vermeden kıskıvrak gözaltına alındı. Gerçeği aratmayan senaryoda polisler, oyunculuklarıyla göz doldurdu.

Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin de tatbikatı yakından izledi. Tatbikatta görev alan polisleri tek tek tebrik eden Çetin, "Türkiye'de yeni başlayan bu eğitimin Manisa'da bu tatbikatla birlikte başlatmış bulunmaktayız. Senaryolu eğitim ve özellikle sokakta çalışan asayiş suçlarıyla mücadele eden sokak polisleri dediğimiz arkadaşlarımızın karşılaşabileceği durumları tespit ederek senaryolar hazırlıyoruz. Olabilecek olayların müdahale şekillerini öğrenmeleri ve hiç bir sıkıntı çekmeden kararlılıkla suçluların üzerine gitmelerini ve adalete teslim etmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Polisin suç ve suçlularla mücadele için kendine öz güven duyması için senaryolu eğitimlerimize devam edeceğiz. Profesyonel polisliğe geçiş sürecidir. Arkadaşlarımız da her birisi suçla mücadele etmeye hazır bir şekilde beklemekte. Bu eğitimlerimiz ilçelerimiz dahil devam edecek" dedi.

Ayrıca polislere, yakın savunma teknikleri ve atış eğitimi konusunda uygulamalı olarak çeşitli eğitimler veriliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile