Sarıçam Belediyesi'nden Kozan Sisliler Derneği Açıklaması

Kozan Sisliler Derneği'nin, dernek binası yapımının Sarıçam Belediyesi tarafından siyasi nedenlerle durdurulduğu yönündeki bilgi gerçeği yansıtmadığı, bilakis dernek başkanının konuyu siyasi boyuta çekmesinin yadırgandığı kaydedildi

Kozan Sisliler Derneği'nin, dernek binası yapımının Sarıçam Belediyesi tarafından siyasi nedenlerle durdurulduğu yönündeki bilgi gerçeği yansıtmadığı, bilakis dernek başkanının konuyu siyasi boyuta çekmesinin yadırgandığı kaydedildi.
Kozan Sisliler Derneği yönetimince Remzi Oğuz Arık Mahallesi sınırları içinde yapılması planlanan hizmet binasının inşasının Sarıçam Belediyesi tarafından engellendiği ve bununda AK Parti tarafından 'Kozanlılara Çelme" şeklinde açıklanmasına Sarıçam Belediyesinden cevap geldi.
Sarıçam Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Dernek Başkanı bir siyasi partiyi ziyaret ederek il başkanını ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Taraflarca kamuoyuna yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla dernek başkanı konuyu siyasi boyut kazandırmakla kalmıyor aynı zamanda siyasi partimizin il başkanını da yanıltmaktadır.
Oysa Kozan Sisliler Derneği yönetimi tarafından Milli Emlaktan tahsisi istenen arazinin tahsisine ilişkin Maliye Bakanlığınca tarafımıza herhangi bir bilgi gelmemiştir. Buna rağmen iyi niyet göstererek parkın kaldırılmasına ilişkin girişimde bulunduk. Ancak Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Musa Yaylacı, Mehmet Akif Ersoy Mahalle Muhtarı Nebi Yıldız, PTT Evleri Mahalle Muhtarı Ali Sayar ve Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarı Recep Kabaklı parkın kaldırılmamasına istemektedir.
Adı geçen muhtarlar tarafından başta Adana Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam Kaymakamlığı ve Belediyemize bizzat yazılı başvuruda bulunulmuş, halkın ortak kullanım alanı olan spor alanı ve parkın kaldırılmasının durdurulması istenmiştir. Tüm bu tepkiler ve ilgili arazinin tahsisinin Maliye Bakanı tarafından onaylanmamış olması nedeniyle çalışma durdurulmuştur.
Mahallelerde ikamet eden ve bu tesislerden istifade eden mahalle sakinleri tarafından yoğun tepki almış bulunuyoruz.
Burada bizden parkın kaldırılmasını istemeyen vatandaşların önemli bir kısmı da Kozanlı ve farklı siyasi partilere mensup olduğu bilinmesine rağmen, tepki gösteren muhtar ve vatandaşların ikna edilmesi yerine konuya siyasi boyut kazandırılmasını yadırgıyoruz.
Ayrıca Kozanlılar bizim değerli hemşerilerimizdir dernek binasının yapılmasına herkesten çok biz tarafız. Diğer hemşeri derneklerine yardımcı olduğumuz kadar Kozan Sisliler Derneğine de bundan önce olduğu gibi bundan sonrada yasalar ölçüsünde yardımcı olacağız.
Konunun meclis üyelerince bir ilgisi yoktur, konu çarpıtılmakta siyasi alana çekilmekte.
Dernekle ve Kozanlılarla herhangi bir problemimiz yoktur. Bu konuda her hangi bir siyasi baskı da yoktur. Sadece vatandaşın yasalar çerçevesindeki tepkileri dikkate alınmaktadır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile