Sarigöl'de Geleneksel Çocuk Oyunlari Etkinlikleri Tamamlandi

Sarigöl'de Geleneksel Çocuk Oyunlari Etkinlikleri Tamamlandi

Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarinin birincisi Çanakçi Ilkokulu oldu. Birinci olan Çanakçi Ilkokulu Sarigöl’ü Manisa’da yapilacak olan finallerde temsil edecek.

Unutulmaya yüz tutmus çocuk oyunlarini tekrar gün yüzüne çikarmak, bu oyunlari çocuklara hatirlatmak ve gelecek nesillere tasimak amaciyla Sarigöl Ilçe Millî Egitim Müdürlügü tarafindan geleneksel çocuk oyunlari etkinlikleri düzenlendi.

Bu kapsamda Sarigöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Kapali Spor Salonunda düzenlenen ve ilçedeki tüm ilkokullarinin katildigi Geleneksel Çocuk Oyunlari etkinliklerinde ’Kaleli Yakan Top’ oyununun finali yapildi.

Finale kalan üç ilkokulun kiyasiya mücadelesi sonunda Çanakçi Ilkokulu ilçe birincisi, Mimar Sinan Ilkokulu ikincisi, 4 Eylül Ilkokulu da üçüncü oldu. Dereceye giren okullara kupalari verildi.

Birinci olan okulun Manisa’da yapilacak olan il finallerinde Sarigöl ilçesini temsil edecegini kaydeden Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, "Amacimiz ögrencilerimizin arkadaslariyla uyum içerisinde, dogal ortamlarda oynayarak, yarisma heyecani içerisinde, dostluk, kardeslik duygulariyla sosyal yönlerinin gelismesine ve okul içindeki zamanlarini daha iyi degerlendirebilmelerine imkân saglamaktir. Yarislara katilim saglayan tüm okullarimiza ve ögrencilerimize tesekkür ederim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile