Sarigöl'de Taze Bag Yapragi Alimlari Devam Ediyor

Sarigöl'de Taze Bag Yapragi Alimlari Devam Ediyor

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde taze bag yapraklarindan evlerde salamura yaprak hazirligina baslandi.

Sarigöllü ev kadinlari üzüm baglarindan sabahin erken saatlerinde topladiklari taze sultaniye üzümü yapraklarindan evlerinde kisin tüketilmek için salamura yaprak hazirligina basladi.

Beser kiloluk bidonlarin içlerine ölçülü olarak konulan tuz ve su ile hazirlanan taze salamura yapraklar daha sonra kisin tüketilmesi için gölge bir yerde muhafaza altina aliniyor. Bir yandan kislik salamura yaprak hazirligi yapilan evlerde günü birlik taze yapraklar zeytinyagli iç harci hazirlanarak yaprak sarmasi yapilarak evlerde tüketiliyor.

"Aile ekonomisine katki sagliyor"

Sarigöl ve çevresinde kadinlar tarafindan toplanan taze bag yapraklari ise yaprak alimi yapan tüccarlar tarafindan kilosu 25-40 liradan alinmaya baslandi. Günlük olarak toplanan ve satilan yapraklar daha sonra yaprak salamura yapilan isletmelere gönderiliyor. Ev kadinlari topladiklari taze bag yapraklarindan elde ettikleri gelirlerle aile bütçelerine de önemi bir katki sagliyor.

Öte yandan 5 kiloluk plastik bidonlarda Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm yapraklarindan hazirlanan salamura bag yapraklari 400 TL’den satildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile