Sarigöl'de Üzüm Piyasasi Canlandi

Sarigöl'de Üzüm Piyasasi Canlandi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde yas üzüm ve sumalik üzüm fiyatlarinda önemli artis yasaninca üzüm piyasasi canlandi. Sumalik üzümün kilosu 15 liradan, Çekirdeksiz Sultaniye üzümün kilosu ise 33 liradan satilmaya baslandi.

Son günlerde Sultaniye üzüm, yas olarak fiyati 33 liradan satilmaya baslandi. Bu arada sezonun ilk açilisinda kilosu 3.25 liradan baslayan sumalik üzüm fiyati da alim merkezlerinin rekabeti ile kilosu 15 liraya yükseldi. Sumalik üzüm 15 liraya yükselince çekirdeksiz Sultaniye üzümün kilosu da 33 liraya yükseldi.

Sarigöllü üzüm üreticisi Ahmet Karadag Emcelli Mahallesindeki Sultaniye üzümlerinin kilosunu 33 liradan satti. Ahmet Karadag, "Bizim üzümlerimiz kaliteli, sürekli bakimini yapiyoruz. Adeta üzüm baginin içerisinden çikmiyoruz. Kaliteli üzüm her zaman degerinde satiliyor" dedi.



"Kalite önde gelir"

Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, Sarigöl ve çevresinde 113 bin dekarlik alanda çekirdeksiz Sultaniye üzüm yetistirildigini ancak bu yil mildiyö hastaligindan dolayi önemli rekolte düsüsünün oldugunu dile getirdi. Ülgen, "Bu yil üzümlerimizde rekolte düsüsü oldu. Son günlerde sumalik üzüm fiyatlari rekabet nedeniyle 15 liradan alinmaya baslayinca sultaniye üzümün de yas olarak fiyatlarinda artis hakli olarak yükseldi. Sarigöl ve çevresinde kasim sonuna yada aralik ayinin ilk haftasina kadar üzüm kesimlerinin tamamlanmasi bekleniyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile