Sarigöl'ün Çevre Dostu Tesisi Artik MASKI Bünyesinde Isletiliyor

Sarigöl'ün Çevre Dostu Tesisi Artik MASKI Bünyesinde Isletiliyor

MASKI Genel Müdürlügü, Sarigöl ilçe merkezi için insa edilen atiksu aritma tesisinin kesin kabulünü yaparak kendi bünyesinde isletmeye basladi. Tesiste, yillik 1 milyon metreküpün üzerinde atiksu aritimi yapilarak, Manisa’nin bereketli topraklari korunuyor.

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, evsel nitelikli atiksu kirliligine karsi atiksu aritma tesislerini isletmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi bünyesinde insa edilen atiksu aritma tesisinin de kesin kabulü yapildi. Tesiste yüklenici firmanin isletim sürecinin sona ermesi ile birlikte MASKI yetkilileri tarafindan kabul islemleri yapilarak, atiksu aritma tesisi kurum bünyesinde isletilmeye baslandi.

“Idaremizce isletilen tesisimiz 21’e yükseldi”

Atiksu Aritma Daire Baskani Onur Artan, “Tesisin devriyle birlikte Idaremizce isletilen tesis sayisi 21’e yükseldi. Ileri biyolojik aritma yapan Sarigöl Tesisimizin bereketli Gediz ve Bakirçay ovalarindaki biyolojik çesitliliginin korunmasi için de verdigimiz mücadeleye ciddi katki saglayacak. Ayrica bundan sonraki süreçte tesisin isletiminde Idaremiz bünyesindeki diger tesisler gibi ISG ve çevre mevzuatina azami hassasiyet gösterecegiz” dedi.



Yillik 1 milyon metreküpün üzerinde aritim yapilacak

Yatirim ve Insaat Dairesi Baskanligi Insaat Mühendislerinden Esra Türker, “Sarigöl Atiksu Aritma Tesisimizin kesin kabulü asamasindayiz. MASKI Genel Müdürlügümüzün teknik personelleri ile ILBANK ve Saglik Il Müdürlügü yetkilileriyle birlikte eksiksiz olarak tesisimizin kesin kabulünü yapmis bulunmaktayiz. Sarigöl aritma tesisiyle yillik yaklasik olarak 1 milyon metreküpün üzerinde kentsel atiksuyu aritacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile