Hayri İnönü'nün itirazını inceleyen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararının yasaya uygun olduğu gerekçesiyle itirazın reddine karar verdi.
- Olayın geçmişi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, 'eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini' iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.
Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında ''örgüt'' bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı geçen hafta Başsavcılığa göndermişti. Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretmişti.
Soruşturma kapsamında bugüne kadar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü ''mağdur'', Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise ''şüpheli'' sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi Tuncay Ceylan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekili İhsan Özkes ve Hayri İnönü'nün danışmanları ''tanık'' sıfatıyla dinlenilmişti.
Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmiş, Mustafa ve Emir Sarıgül ise haklarındaki iddiaları reddetmişti.
Savcılık, delil yetersizliği nedeniyle Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.
Sarıgül hakkındaki takipsizlik kararına itiraza ret
Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün tehdit edildiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Mustafa ve Emir Sarıgül hakkında verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi.