Sarıgül'ün Yumruk Attığı İddiasına İlişkin Dava

Eski Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Adayı Mustafa Sarıgül'ün Feshane'de katıldığı etkinlikte Mustafa Suver isimli vatandaşa yumruk attığı, Suver'in de Sarıgül'e hakaret ettiği iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Suver katılırken, Sarıgül'ü avukatı temsil etti. Sarıgül'ün mahkemeye sağlık raporu gönderdiği tutanağa geçirildi.

Duruşmada müşteki-sanıklardan Mustafa Suver'in avukatları, tanıklarını dinletmeyi talep etti.

Bu talebe karşılık söz alan müşteki-sanık Mustafa Sarıgül'ün avukatı Onur Cingil'in, "müvekkilinin savunmasının alınmasının ardından tanıkların dinlenilmesinin daha uygun olacağı" beyanında bulunması üzerine konuşan Hakim Ali Belen, böyle bir yasa bulunmadığını söyledi.

Belen, Cingil'in, "bu talebinin CMK'nın ruhuna daha uygun olacağı" yönündeki sözlerine karşılık da "CMK'nın ruhu mu olur?" diye sordu. Hakim Cingil, talebin tekrarlanması üzerine, "Bana işimi mi öğreteceksin? Siz sanığı hazır etmeyin sonra da bana.." ifadelerini kullandı. Söze giren avukat Cingil, "Sanığı getirmeyin' demek ihsası rey olur. İsterseniz girmeyelim o polemiğe" şeklinde konuştu.

Avukat Cingil'in, "müvekkili Sarıgül'ün ifade vermesini en çok kendisinin istediğini ve müvekkilinin asılsız ithamlarla suçlanmasından mutlu olmadığını" beyan etmesine karşılık Hakim Belen, "Bu davaya girmek de beni mutlu etmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

- "Sarıgül seçilir mi?"

Tartışmaların ardından avukat Cingil'in talebi tutanağa yazdırıldı.

Müşteki-sanık Suver'in avukatı Kadir Altan ise Sarıgül'ün duruşmaya zorla getirilmesine karar verilmesini talep etti. Avukat Altan'ın, "milletvekili adayı Sarıgül'ün seçilmesi durumunda davanın sürüncemede kalacağı" yönündeki beyanına karşılık espri yapan Hakim Belen, "Seçilir mi sizce?" diye sordu. Altan'ın "takdir mahkemenin" demesi nedeniyle Hakim Belen, "Mahkemenin takdiri olur mu, görüşünüzü sordum sadece" ifadesini kullandı.

Duruşmada daha sonra Suver'in avukatı tarafından hazır edilen tanıkların ifadelerine geçildi.

Tanıklardan Pakize Kaynar, Feshane'de Trabzon Günleri programındayken Sarıgül'ün 50-60 kişilik bir grupla geldiğini ve Başbakan aleyhine slogan atıldığını belirterek, Sargül'ün de slogan atanlar arasında olduğunu iddia etti. Kaynar, Sarıgül'ün yumruk atıp atmadığı sorulunca da "uzakta olduğu için yumruk atıldığını görmediği ve küfür duymadığı" yönünde beyanda bulundu.

- "Bir anlık refleksle ittirdi"

Dinlenilen diğer tanık da yumruk atılıp atılmadığını görmediğini ifade etti.

Tanık ifadelerine karşı söyleyecekleri sorulan Suver'in avukatı Altan, tanıkların Sarıgül'ün kamu görevi ifa etmediği ve müvekkilinin de hakarette bulunmadığının ispatı olarak algılanması gerektiğini savundu.

Sarıgül'ün avukatı Cingil ise tanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu ve olay yerinde olmayanların mahkemeye çağrıldığını öne sürdü.

Bazı kamu görevlilerinin atamayla bazılarının da seçimle geldiğini aktaran Cingil, müvekkili Sarıgül'ün de belediye başkanlığı yapan bir kamu görevlisi olduğunu ve seçim için propaganda yaptığını dile getirdi.

Asıl olay yerindeki tanıkları mahkemeye getireceklerini söyleyen Cingil, "Mustafa Suver'in müvekkilimize küfrettiğini ispatlayacağız. Müvekkilimiz kendisine küfredilmesi üzerine durumu bertaraf etmek için bir anlık refleksle sanığı ittirmiştir" dedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme, Sarıgül ve tanıklarının hazır edilmesi için süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sarıgül ve Suver hem şüpheli hem de müşteki olarak yer alıyor.

İddianamede, etkinliğe katılan Sarıgül taraftarlarının Başbakan'a hakaret ettiği, buna tepki gösteren Suver'in de Sarıgül'e hitaben "Burada senin ne işin var, burada olmaman lazım" dediği, bunun üzerine Sarıgül'ün Suver'in elini sıktığı anlatılıyor.

Elini kurtarmaya çalışan Suver'in de Sarıgül'e küfür ettiği öne sürülen iddianamede, Sarıgül'ün Suver'e doğru yumruk salladığı, daha sonra korumaların araya girerek Suver'i uzaklaştırdığı kaydediliyor.

Suver'in olaydan sonra hastaneden aldığı rapora göre, basit müdahaleyle giderilecek şekilde yaralandığının belirtildiği vurgulanan iddianamede, müşteki ve şüphelilerin haklarındaki iddiaları kabul etmedikleri aktarılıyor.

Müşteki ve şüphelilerin suçu işlediklerine dair kamu davası açılacak nitelikte yeterli delilin var olduğu bildirilen iddianamede, Sarıgül hakkında "basit yaralama" suçundan 4 aydan 1 yıla, Suver hakkında ise "kamu görevlisine alenen hakaret"ten 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile