Sarikamis'ta AFAD Deprem Farkindaligi Egitimleri Devam Ediyor

Sarikamis'ta AFAD Deprem Farkindaligi Egitimleri Devam Ediyor

Sarikamis’ta, Kars Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) tarafindan düzenlenen deprem farkindaligi egitimleri sürüyor. Egitimler, vatandaslarin deprem aninda almasi gereken önlemler hakkinda bilgi sahibi olmalarini ve olasi bir afet durumunda daha hazirlikli olmalarini saglamayi amaçliyor.

Kars AFAD Il Müdürlügü tarafindan Sarikamis ilçesinde organize edilen egitimler, kamu kurumlari ve sivil toplum kuruluslarina yönelik olarak gerçeklestiriliyor. Egitimlerde, deprem aninda nasil davranilmasi gerektigi, güvenli alanlarin nasil tespit edilecegi ve ilk yardim teknikleri gibi konular detayli bir sekilde anlatiliyor.

Sarikamis Kaymakami Enis Aslantatar, AFAD deprem farkindalik tirini ziyaret ederek AFAD Müdürü Ömer Bozkurt’tan bilgi aldi.

Egitimlerin önemine dikkat çeken Kaymakam Aslantatar, “Kars ve Sarikamis gibi deprem riskinin oldugu bölgelerde bu tür egitimler hayati önem tasiyor. Amacimiz, vatandaslarimizi bilgilendirerek, olasi bir afette zarar görmelerini en aza indirmek” dedi.

Egitimlere katilan vatandaslar, uygulamali olarak ögrendikleri bilgiler sayesinde kendilerini daha güvende hissettiklerini belirttiler. Ayrica, egitimlerin düzenli araliklarla devam edecegi ve tüm Kars halkinin bu egitimlere katilmasi gerektigi vurgulandi.

Sarikamis’ta AFAD tarafindan verilen egitimlerle, sehirdeki deprem farkindaliginin artirilmasi ve afetlere karsi toplumsal bilincin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile