Sarıkamış ve Çanakkale Ruhunu Kliple Anlatacak

Türk Halk Müziği sanatçısı Uğur Demirci, Sarıkamış ve Çanakkale ruhunu daha iyi anlatmak için yaptığı "Sarıkamış Çanakkale Omuz Omuza" adlı klibinin çekimlerini Sarıkamış'ta tamamladı.

Demirci, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da desteklenen ve bir bölümünü Çanakkale'de çektiği klibinin çekimlerini Allahuekber Dağı'nın eteklerinde sonlandırdı.
99 yıl önce gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin askeri canlandıran figüran gençler, sıfırın altında 28 derecede gerçekleştirilen çekimlerde üşümelerine rağmen atalarının yaşadıklarını anlatmaya çalıştı.
Sanatçı Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganından hareketle hazırladığı projeyle Çanakkale ve Sarıkamış ruhunu göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Sarıkamış ve Çanakkale'yi bu projeyle bir araya getirdiklerine değinen Demirci, şunları kaydetti:
"Çok zor koşullarda klip çekimlerimizi tamamladık. Hava ısısı eksi 28 dereceleri buldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızla beraber yaptığımız bu çalışmayla gençliğe hitap etmek istiyoruz. Sarıkamış da Çanakkale de bizim. Biz bunu gençlerimize anlatmaya çalışıyoruz. Bu vatanın kolay kazanılmadığını, bu vatanın bizlere piyangodan hediye edilmediğini, bu vatan için binlerce Mehmetçiğin şehit olduğunu, bu şehitlere layık birer evlat ve nesil olduğumuzu, sadece vefa borcumuzu göstermek için mücadele ediyoruz."
Çanakkale'de başlayıp Sarıkamış'ta tamamlanan klip çekimlerinde yaklaşık 30 kişilik ekibin görev aldığını belirten Demirci, klibin 3-4-5 Ocak tarihlerinde Sarıkamış'ta düzenlenecek "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinliklerinde gösterime sunulacağını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile