Sarıkaya'da kız Kur'an kurslarında eğitim öğretim başladı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki kız Kur'an kurslarında 2010-2011 eğitim öğretim dönemi başladı. Sarıkaya İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, ilçede 18 Kur'an

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki kız Kur'an kurslarında 2010-2011 eğitim öğretim dönemi başladı. Sarıkaya İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, ilçede 18 Kur'an kursu bulunduğunu, bunların 10'unda eğitime başlandığını açıkladı. Eroğlu, diğer 8 Kur'an kursunda çalışmaların sürdüğünü bu kursların da ay sonunda eğitime başlanacağını belirtti.

Sarıkaya halkının Kur'an kurslarına karşı oldukça duyarlı olduğuna değinen Eroğlu, "İlçemiz bu konuda çok duyarlı ve Kur'an kurslarına gerçekten gereken önemi verdiklerini görüyorum. Bizler bu kurslarımızda sadece Kur'an eğitimi vermiyoruz. Aynı zamanda temel dini bilgileri de öğretiyoruz. Evin hanımı, çocuğu, torunu herkes her yaşta bu kurslarımıza gelerek hem dini bilgilerini öğreniyor. Hem de Kur'anı doğru yerde doğru bir şekilde öğrenme fırsatı buluyor." diye konuştu.

Kurslar sayesinde vatandaşların dinini en güzel ve en doğru şekilde öğrenme fırsatı bulduklarını ifade eden Eroğlu, "Vatandaşlarımız hem Kur'an-ı doğru şekilde öğreniyor, hem de dininin gereklerini en doğru şekilde devletimizin kurumlarından öğrenmiş oluyor. Hurafe ve çeşitli yerlerden yalan yanlış bilgilerle değil, devletimizin kurumlarında bu işle görevlendirilmiş kişiler tarafından öğretiliyor. Zaten vatandaşlarımız da bu yüzden kendileri ve çocuklarının Kur'an-ı ve dinini doğru bir biçimde öğrenmeleri için kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Ayrıca talep geldiği takdirde, inşallah bu sene erkek kuran kursuda açmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Eroğlu, Kur'an kurslarındaki eğitimin Haziran ayında sona ereceğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile