Sariyer'de Bulusan Sendika, Veli Ve Ögrenciler Ögretmene Siddet Olayini Kinadi

Sariyer'de Bulusan Sendika, Veli Ve Ögrenciler Ögretmene Siddet Olayini Kinadi

Sariyer’de siddet olayinin yasandigi okulun önünde bir araya gelen sendika, ögrenci, veli ve ögretmenler, Türkçe ögretmeni Necla Ö.’nün bir veli tarafindan darp edilmesini kinadi.

Sariyer’deki bir ortaokulda 25 Nisan’da iddiaya göre Türkçe ögretmeni olarak görev yapan Necla Ö., ögrencisi E.S.Ç.’nin okuldaki davranislariyla ilgili olarak velisi Ali Ç.’yi (51) görüsmeye davet etmis, okula gelen Ali Ç. ise okul koridorunda görünce herhangi bir diyaloga girmeden ögretmenin yüzüne yumruk atmisti. Olayin ardindan gözaltina alinan süpheli, emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süpheli Ali Ç., savcilik islemlerinin ardindan çikarildigi nöbetçi hakimlikçe ‘kisinin yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle kasten yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Necla ögretmen için bir araya geldiler

Egitim-Bir-Sen, Egitim Sen ve Türk Egitim-Sen üyeleri, olayin yasandigi Prof. Ali Kemal Yigitoglu Ortaokulu önünde bir araya gelerek olayi kinadi. Sendika üyelerine birçok veli de destek verdi. Ögrenciler ise Necla ögretmene destek vermek için “Ögretmemi rahat birak ve ona dokunma” ve “Necla hoca için adalet” yazili pankartlar açti.

“Ögretmenimize yapilan bu saldirinin takipçisi olacagiz”

Ögretmene yapilan saldiriyi kinayan Egitim-Bir-Sen Istanbul 6 No’lu Sube Baskani Idris Sekerci, “Ögretmenimize yapilan bu saldirinin takipçisi olacagimizi ifade ediyor, bugün de yarin da ögretmene siddeti reva gören sorunlu anlayisla hukuk önünde mücadele edecegimizi hatirlatmak istiyoruz. Bu menfur saldiriyi gerçeklestiren sahsin tutuklu yargilanacagina iliskin aldigimiz bilgi üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletmistir. Dün yasanan bu vahim siddet olayinin gerçeklestigi ilk andan itibaren süreci yakindan takip ettik. Milli Egitim Bakanimiz, Il Milli Egitim Müdürümüz konuyla yakindan ilgilenmis ve ögretmenimizle dogrudan temas kurarak hem geçmis olsun dileklerini iletmis hem de konunun takipçisi olacaklarini iletmistir” diye konustu.



"Ben gördügümde ögretmenimiz yerdeydi"

Duydugu sese çiktigini söyleyen bilisim teknolojileri ögretmeni Burcu Akay, “Olayi görmedim ama sese kostum geldim. Ben gördügümde ögretmenimiz yerdeydi. Çok kötü bir durum gerçekten, hak etmedigini düsünüyorum. Görüntülerin yayilmasi ögretmenimizin psikolojisini bozmustur eminim ve altina yazilan yorumlari okuyorum, insanlar bunu hak görüyorlar. Çok üzücü. Ne yapmis olabilir diye sorulmamali ögretmene. Nejla ögretmen kimseyle iletisime geçmek istemiyor. Zaten uzun zamandir bir sorun yasiyordu veli ve ögrenciyle. Yeterli önlem alinamadigi için bu olay yasandi” dedi.



“Dolaplarda kan gördük”

Necla ögretmenin sinif ögretmeni oldugunu söyleyen 10 yasindaki Hasan Hüseyin Akkaya, “Necla ögretmen ile arkadasimiz arasinda bir tartisma çikmisti ve ögretmenimiz müdüre bildirmisti. Ardindan müdürümüz sinifa geldi ve bize kagit dagitarak derste ne oldugunu yazmamizi istedi. Sonra güvenlik kameralarini izledik ve Necla hocanin elinde çayla koridorda yürürken velinin gelip yumruk attigini gördük. Necla hoca yere düstü ve ardindan dolaplarla kan gördük. Necla hoca yere düstügü esnada gözüne kaynar çay gelmis” ifadelerini kullandi.

“Ögretmene kalkan eller kirilsin”

Ögretmene yapilan siddeti kinayan veli Ayse Öztürk, “Hos bir görüntü ve olay degil. Ögretmene kalkan eller kirilsin. Siddetin her zaman karsisinda dururuz. Olayi çocuklardan duydum. Çocuklarimiz da tedirginler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile