Sarkislali Wushu Sporculari Basariya Doymuyor

Sarkislali Wushu Sporculari Basariya Doymuyor

Sivas’in Sarkisla ilçesinde wushu sporu ile ilgilenen genç sporcular, birçok basariya imza atti. 5 yilda yaklasik 400 madalyayi ilçesine getiren sporcular, yeni sampiyonluklar ve basarilar kazanmak için çalismalarini sürdürüyor.

Sivas’in Sarkisla ilçesinde wushu sporu ile tanisan sporcular ödüle doymuyor. Avrupa, Balkan ve Türkiye sampiyonalarina katilan sporcular basaridan basariya kosuyor. Turnuvaya katilan her yastan sporcu, birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi dereceler elde ediyor. Son bes yilda yaklasik 400 madalya kazanan Sarkislali sporcular, yeni sampiyonluklar için antrenmanlarini araliksiz sürdürüyor.

Wushu ile Sarkisla’dan Avrupa’ya uzanan yol

2005 yilindan bu yana wushu sporu ile ilgilenen wushu antrenörü Sengül Sahin, “Ilçe olarak sayisiz Türkiye, Avrupa ve Balkan sampiyonluklarimiz var. Toplamda 400’e yakin madalyamiz var. Ilçede wushu sporuna ilgi oldukça yüksek. Zor olmasina ragmen sporcularla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Çocuklar bu sayede kötü aliskanliklardan uzaklasiyorlar, sporu seviyorlar ve altin bilezik kazanmis oluyorlar. Buradaki egittigimiz sporcularin hepsi birer sampiyon. Burasi Sarkisla’dan Avrupa’ya uzanan bir yol” dedi.

Wushu sporcusu 17 yasindaki Nisanur Güvenç de “Bu sporun adi wushu, Çin’in ata sporu, savunma ve savas sanati olarak geçiyor. Yaklasik 9 yildir bu sporla ilgileniyorum. Gerçekten çok keyifli. Çalistikça hirsimiz artiyor ve yarismalara karsi özgüvenimiz de artiyor. Tam sayisini bilmiyorum ama 10’dan fazla Türkiye sampiyonlugum var. Ayrica Avrupa ikinciligim var” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile