Sarkisyan, Türkmenistan'ı ziyaret edecek

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, önümüzdeki hafta Türkmenistan'ı ziyaret edecek. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, S

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, önümüzdeki hafta Türkmenistan'ı ziyaret edecek. Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sarkisyan'ın 24-25 Kasım günlerinde Aşkabat'ta resmi temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen haftalık basın toplantısında, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan'ın Türkmenistan'a ilk ziyaretini gerçekleştireceği belirtildi. Sarkisyan, iki günlük resmi temasları çerçevesinde Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya gelecek. İki devlet başkanının, ülkeler arasındaki siyasi, ekonomik, ticari ve diğer konuları ele alacağı açıklandı.

Ayrıca Sarkisyan'ın Aşkabat ziyareti kapsamında bir dizi anlaşmaların imzalanması da bekleniyor. Halihazırda, iki ülke arasında imzalanacak konular üzerinde görüşmelerin yapıldığı ifade edildi.

Türkmenistan ile Ermenistan arasında kurulan hükümetler arası komisyonun toplantıları karşılıklı olarak düzenleniyor. En son iki ülke hükümetler arası komisyonun toplantısı 2010'da Erivan'da yapılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile